BeddenXperts gaat slag met IKEA aan

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

BeddenXpertsBeddenXperts is net over de grens van Duitsland in Bocholt gevestigd. De directie wordt gevoerd door de gebroeders Alexander en Maurice Bongers, die zowel in Nederland als in Duitsland hun zakelijke sporen al hadden verdiend. Beiden zagen kansen voor kleine gespecialiseerde beddenwinkels, waar op vernuftige wijze het aantrekkelijke assortiment gepresenteerd wordt. Deze gedachte is omgezet in een franchiseformule.

De jonge franchiseformule krijgt veel belangstelling van (potentiële) ondernemers. “Wij hebben een ijzersterke concurrentiepositie: lage prijzen door eigen productie, kleine winkels in kleine plaatsen met franchisenemers die dicht op de klant zitten”, aldus franchisegever Alexander Bongers.

Alles draait bij BeddenXperts om slapen en slaapcomfort. De collectie slaapkamermeubels, matrassen, bedbodems en bedtextiel vertegenwoordigt alle denkbare stijlen, voldoet aan de hoge hedendaagse eisen, kan zeer snel worden geleverd en bevindt zich kwalitatief in het hogere segment. Desondanks worden voor de consument uiterst bereikbare prijzen gehanteerd. “BeddenXperts vormt dan ook op alle fronten een reële bedreiging voor aanbieders als Ikea,” vertelt Bongers. “Wij winnen het namelijk op de prijs-kwaliteitverhouding, service èn reistijd.”

Het aantal nieuw geopende franchisewinkels bedraagt medio dit jaar 10. In Nederland zijn dat er drie: in Hengelo, Landgraaf en Didam en in Duitsland is de formule tegen die tijd vertegenwoordigd in Nürnberg, Langenfels, Hilden, Kassel en Wilhelmshafen. Meerdere malen per week wordt informatie over de formule opgevraagd door nieuwe belangstellenden. Zij onderzoeken de mogelijkheden om in hun regio, met ondersteuning van de franchisegever, een nieuwe BeddenXperts beddenwinkel op te zetten. De teller zal dit jaar dus zeker niet bij 10 winkels blijven steken.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise