Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bediening Big Bread Kitchen Tiel door robots

Franchisegever Sheng Chen heeft gedurende de coronaperiode de locatie in Tiel met ruim 130 vierkante meter uitgebreid. De vestiging is gegroeid van 55m2 naar maar liefst 181m2. Daarmee is de vestiging in Tiel ook meteen een flagshipstore te noemen voor de formule Big Bread Kitchen. Bijzonder: er zijn robots aanwezig om de bediening aan tafel te regelen.

Cafetariaketen Big Bread Kitchen telt momenteel 25 vestigingen. De locaties zijn niet allemaal even groot en kunnen dus niet in alle gevallen een zitgedeelte inrichten zoals in Tiel. Maar Chen, oprichter van de formule, vindt dat ook niet erg. “Als formule moet je de toekomstige richting aangeven en op z’n minst vijf jaar vooruitdenken. Dat is wat ik in Tiel gedaan heb. Niet zomaar een zaak uitbreiden, maar alle elementen van de formule aanpassen. Denk aan de menukaart, de communicatie, de sfeer in de zaak, het assortiment en daar bovenop een aspect waar de mensen over praten. Daarom maak ik gebruik van twee robots: daar praten de mensen over!” Vertelde Chen aan @Foodclicks.

Conceptontwikkeling

Chen is licentiehouder voor de robots en heeft er al een aantal aan anderen geleverd. Daarnaast wil de formule niet langer de focus leggen op friet en snacks, maar zich ook richten op lunch en diner in de vestigingen. Een onderdeel van de missie en visie van de franchiseformule is ook voortdurende conceptontwikkeling, waarmee Big Bread Kitchen in wil spelen op de veranderende consument.

Tiel

De eerste vestiging van Big Bread Kitchen, was die in Tiel. Deze werd in 2003 geopend, waarna een tweede al snel volgde. Big Bread Kitchen is sinds 2008 een franchiseformule.

Bron: @Foodclicks

×