Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Belgische filialen Gamma zaterdag weer open

Na een algemene lockdown van een maand komt er een versoepeling in de maatregelen voor de Belgen, dit maakte de Belgische regering woensdag bekend. Vanaf zaterdag 18 april mogen bouwmarkten en tuincentra weer open, mits ze zich aan strenge regels houden.

Gamma opent haar eerste winkels zaterdag 18 april weer, de rest van haar Belgische filialen opent maandag 20 april haar deuren. De winkels die op zaterdag 18 april openen zijn volgens moederbedrijf Intergamma al klaar voor de opening, andere filialen hebben het weekend nog om ‘’coronaproof’’ te worden.

Strenge regels

Wel gelden er strenge regels waar alle bouwmarkten en tuincentra zich aan moeten houden, vergelijkbaar met de regels zoals we die op dit moment op Nederland hebben. De belangrijkste regels waar ze zich aan moeten houden zijn: er mogen maximaal twintig mensen tegelijkertijd in de winkel zijn, een winkelkar is verplicht en er zijn plexiglas-schermen bij de kassa’s geplaatst. Daarnaast wordt van klanten gevraagd de anderhalve meter afstand te behouden en op rustige momenten naar bouwmarkten te komen.

Gamma wijst daarnaast actief op de mogelijkheid om via de webwinkel producten aan te schaffen om zo de drukte zo veel als mogelijk te beperken.

Aankomende week komt er in België een nieuw veiligheidsberaad om te bepalen wat er na 3 mei gaat gebeuren. Premier Wilmés hoopt hier meer versoepeling te kunnen brengen in de maatregelen.

×