Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Belisol: Fysieke winkels blijven belangrijk

In 2017 vierde Belisol hun 40 jarig jubileum. Het familiebedrijf is zich al die jaren blijven richten op familiaire normen en waarden. “Het bedrijf is nog steeds volledig in handen van de familie Alen en de volgende generatie staat aan het roer”, vertelt Nicolas Thiel, zelf een schoonzoon van de familie.

“De familieleden zijn dan ook elke dag bezig met het commerciële reilen en zeilen en hechten onder andere belang aan ondernemerschap. Dat zit echt in onze genen, net als empathie. We hebben begrip voor het leven van de franchisenemer en voor het welslagen van zijn businessmodel. Natuurlijk zit daar ook een commerciële hoek aan: als onze partners geen geld verdienen, dan verdient de formule dat ook niet. Daarnaast kijken wij ook naar de lange termijn: langdurige samenwerking met onze ondernemers en een gezonde, commerciële relatie. Wij vinden het belangrijk dat er een echte familiaire klik is met onze ondernemers én natuurlijk ook met de eindklanten.”

Maatwerk is mensenwerk

Hoewel online een belangrijke plek in het Nederlandse retail-landschap inneemt, blijf voor Belisol één ding glashelder: maatwerk kan niet vervangen worden door de computer. “Het inmeten, monteren en onze overall dienstverlening zorgen ervoor dat wij geen standaard product hebben”, benadrukt Thiel. “Noem het ‘old school’, maar een computer kan dit werk voor onze klanten nooit zo goed uitvoeren als onze ondernemers dat kunnen.”

Belisol op televisie

Belisol zette begin 2019 de stap naar televisie: de formule draagt in het programma Uitstel van Executie op RTL4 bij aan de opknapbeurt van huizen in slechte staat. In het elfde seizoen van het programma slaat Martijn Krabbé samen met een makelaar, een bouwkundige en een budgetcoach de handen ineen. De huizen kunnen vaak een opknapbeurt gebruiken doordat de eigenaren niet genoeg geld hebben voor het onderhoud ervan. Krabbé en zijn team proberen te voorkomen dat ze verkocht worden op een veiling.

In de eerste aflevering maakten de kijkers bijvoorbeeld kennis met Ankie. Zij verloor haar man Paul door een tragisch ongeval. Sindsdien heeft ze te maken met financiële problemen. Martijn en zijn team gingen in haar huis aan de slag om het toch nog te kunnen verkopen voor een goede prijs. Ook Belisol droeg hier haar steentje aan bij en monteerde een mooie nieuwe schuifpui in de achtergevel. De grote glaspartij zorgt voor een mooie lichtinval en geeft een ruimtelijk gevoel aan de woonkamer.

Hoeveel vruchten de deelname aan Uitstel van Executie concreet afwerpt is nog niet gemeten, maar Thiel merkt wel dat Belisol nog bekender wordt. “De traffic naar onze website fors toegenomen.”

[box]Franchisenemers die zich aan willen sluiten bij Belisol hebben bij voorkeur een aantal eigenschappen:

  • in het bezit van een hogeschool- of universitair diploma;
  • minstens 5 jaar ervaring in een commerciële, dienstverlenende organisatie;
  • minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als leidinggevende;
  • minimaal 50.000 euro eigen inbreng.

Meer informatie over Belisol? Klik hier.[/box]

×