Belisol viert veertig jaar bestaan

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Dit jaar viert Belisol haar veertig jaar bestaan. Belisol is een franchiseorganisatie die gespecialiseerd is in het verkopen en plaatsen van hoogwaardige deuren en kozijnen in zowel kunststof, hout als aluminium in het betere middensegment. Met het gebruik van deze drie materialen onderscheidt Belisol zich van de concurrentie, die zich vaak heeft toegelegd op slechts één van de drie. In de afgelopen veertig jaar opende Belisol tachtig showrooms, die zes dagen per week te bezoeken zijn: 41 in België, 21 in Frankrijk en 16 in Nederland. Inmiddels hebben Belisol en zijn partners duizend medewerkers.
Altijd op zijn naar consensus

Belisol opereert in een afgebakend kader. Buiten de lijntjes kleuren, zoals Nicolas Thiel (foto), directeur Belisol Frankrijk en Nederland, het aanduidt, is niet de bedoeling. “We hebben een eigen logo en identiteit. Het is cruciaal dat iedereen zich houdt aan de uitgestippelde lijn. Die wordt wel met iedereen besproken, want wij hanteren een open overlegcultuur. We zijn altijd op zoek naar consensus.” Om dat overleg mogelijk te maken, heeft Belisol zo’n vijf keer per jaar een franchisemeeting met alle partners, evenals een jaarlijks salesevent. “Zo leren we van elkaar”, zegt Thiel. “We luisteren naar ieders opmerkingen en aanbevelingen en proberen altijd zo dicht mogelijk bij onze salesmensen te blijven staan. En, heel belangrijk, we blijven ons aan de markt aanpassen. Als je dat niet doet en halsstarrig blijft vasthouden aan verouderde patronen, kom je niet als winnaar uit de bus. Je moet kunnen bijsturen.”

Jubileum

Belisol laat het veertigjarig jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. “We zetten de nodige acties op touw om het nodige feestgedruis te creëren”, glimlacht Thiel. “We hebben hier in januari al handen en voeten aan gegeven door 250 klanten uit te nodigen op ons Belgische kantoor. Onder hen ook klanten van het eerste uur. We wilden hen bedanken voor het gestelde vertrouwen. Dat we al veertig jaar succesvol zijn, hebben we mede aan onze merktrouwe klanten te danken”, aldus Thiel.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Belisol? Klik dan hier voor meer informatie. Volgende week: Belisol: samen uitblinken in betrouwbare relaties.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.