Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bereid uw franchisevereniging goed voor op de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Als bestuurder van een franchisevereniging hebt u met veel wet- en regelgeving te maken. Zo geldt sinds 1 juli 2021 de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) voor verenigingen. Deze geldt dus ook voor uw franchisevereniging. Uit recent onderzoek [1] blijkt dat 60% van de bestuurders nog niet op de hoogte is van deze wet. Wellicht bent u ook nog niet op de hoogte of weet u niet precies wat u nu als bestuurder moet doen.

Flynth kan u helpen om er voor te zorgen dat uw franchisevereniging volledig aan de wet- en regelgeving voldoet en  dat u als bestuurder geen juridische risico’s loopt. Hierin staat Flynth pal naast u!

WBTR

De WBTR heeft als doel om de regels voor bestuurders (en eventueel toezichthouders) hetzelfde te laten zijn als de regels die gelden voor bestuurders van bijvoorbeeld een bv of een nv. Dit betekent onder andere dat er meer verantwoordelijkheden komen te liggen bij een bestuurder en eventueel toezichthouder van een vereniging. Er veranderen namelijk regels wat betreft besluitvorming, vervanging van bestuursleden en ontslag. Ook wordt de aansprakelijkheid verruimd. Dit kan gevolgen hebben voor de manier waarop het bestuur optreedt en voor de statuten van de vereniging.

Wat kan Flynth voor u doen?

Flynth kan u goed helpen om ervoor te zorgen dat uw franchisevereniging voldoet aan deze nieuwe wet. Dit doen we door aan de hand van een Quickscan uw statuten te bekijken en u te adviseren over eventuele aanpassingen.  Indien u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze Juridisch Adviseurs via franchise@flynth.nl en/of via telefoonnummer 06-25691878.

[1] Onderzoek van het Instituut voor verenigingen Branches en Beroepen

×