Bestemmingsplan belemmert komst Five Guys in Amsterdam

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Five-guys-franchise

De opening van een vestiging van Five Guys in Amsterdam laat nog even op zich wachten. Het bijbehorende bestemmingsplan belemmert de Amerikaanse keten zich al aan de Reguliersbreestraat te vestigen. Five Guys zal daarvoor eerst een aanpassing in het concept moeten doen.

Aanpassing concept Five Guys

Het bestemmingsplan laat het openen van een snackbar op de beoogde locatie niet toe. Om aan de eisen van de gemeente te voldoen, heeft de keten al laten het concept te willen veranderen. Balieverkoop is dan niet meer toegestaan en er moeten voldoende zitplekken zijn. Ook mag het beleid niet meer ingesteld zijn op het zo snel mogelijk weg krijgen van mensen. De bestuursrechter zal deze zaak nu in behandeling gaan nemen.

Tegenhouden opkomst fastfoodzaken

Onlangs kregen gemeentes nog het dringende verzoek van het Voedingscentrum om de opkomst van fastfoodzaken tegen te houden en te zorgen voor een gezonder aanbod in de publieke ruimten. Dit verzoek werd eerder al gedaan in februari, maar dit wordt hiermee nogmaals benadrukt.

Hamburgerketen Five Guys zal naar verwachting eind deze maand haar vijfde vestiging in Nederland openen. De Amerikaanse keten zal dan haar intrek nemen in het pand aan het spui in Den Haag.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.