Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Betaalsysteem PayPal naar winkelstraat

Binnenkort kunnen Nederlandse consumenten bij meer dan 1.500 fysieke winkellocaties afrekenen met PayPal. Het bedrijf heeft om dit te kunnen realiseren, in samenwerking met MyOrder, de check-in functie in de PayPal app in Nederland geïntroduceerd. Deze functie werd in april dit jaar al bekend gemaakt.

De service wordt al toegepast in onder meer het Verenigd Koninkrijk. Het winkelpubliek logt daarbij via de smartphone in op de PayPal app. Ter identificatie verschijnt een profielfoto van de klant op het hiertoe geschikte POS-systeem van de retailer. De klant kan vervolgens de aankopen afrekenen via de app. De locaties waar de app gebruikt kan worden zijn inmiddels al opgenomen. Als de consument inlogt dan ziet die direct alle locaties in de directe omgeving waar er met PayPal betaald kan worden.

Volgens directeur Eelco van Wijk van PayPal Benelux, zal de introductie van de samenwerking tussen het bedrijf en MyOrder zorgen voor een versnelde acceptatie van het mobiel bestellen en betalen in Nederland. De ondernemer hoeft geen extra hardware-investeringen te maken om gebruik te kunnen maken van het systeem, aldus de directeur.