Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bij de ondernemer op de werkvloer: Fam. Eckhardt – Doppio Espresso Maassluis

Het was feest in Winkelcentrum Koningshoek in Maassluis op zaterdag 8 april 2017. Familie Eckhardt vierde de officiële opening van Doppio Espresso Maassluis, samen met de bezoekers van het winkelcentrum. Stella (45) en Steph (48), samen met hun drie dochters Daphne (22), Jet (20) en Emma (17) vieren inmiddels hun tweede Doppio-verjaardag.

Drie maanden voor de opening wordt de beslissing genomen om voor Doppio Espresso te kiezen. Het hechte gezin is gewend om samen plannen te maken en zelf projecten uit te voeren. De drie kinderen zingen en dansen samen, ze maken met Stella en Steph eigen nummers en videoclips. Op 8 april 2017 traden ze ook bij de opening op, voorlopig het laatste optreden want vanaf die dag staat het leven van het gezin in teken van Doppio Espresso.

Samen kiezen voor Doppio Espresso

Ervaring met een eigen horecazaak heeft het gezin niet. Stella en Steph zijn wel al jaren ondernemers met een aannemersbedrijf. “We geloofden dat iets met koffie en broodjes wel zou werken, we zijn toen wat zaken gaan bekijken”, vertelt Steph. Stella vult aan: “Mijn ouders kwamen uiteindelijk met Doppio Espresso aan, er werd toen net een ondernemer in Maassluis gezocht.” Na een paar maanden werden de gesprekken serieus, een Doppio vestiging werd bezocht en enthousiast kwamen ze weer thuis. Verschillende gesprekken volgden. Aan de ene kant met de Doppio Espresso organisatie, aan de andere kant thuis met het hele gezin. Steph: “We hebben samen het besluit genomen, we wilden het alleen doen als het hele gezin erachter staat en mee wil werken.” Dit betekende vooral voor Daphne een grote verandering. Zij was kapster en had net één maand een nieuwe baan waar ze het erg naar haar zin had en dat maakte de keuze moeilijk om dat vak los te laten. Samen met Stella staat zij nu fulltime op de werkvloer. Ook goede vriendin Sanne is vanaf de eerste dag onderdeel van het team én de familie. De rest van het gezin werkt ook mee, naast andere activiteiten. Zelfs opa en oma helpen af en toe, bij grote drukte.

Het team is het hart

Druk is het zeker bij Doppio Espresso Maassluis. Het gezin heeft er een succes van gemaakt door er samen met 100% aandacht en professionaliteit aan te werken, iedere dag. Tot in de details zijn werkprocessen uitgedacht, waardoor het team de groei goed aan kan. Het team is het hart van de zaak, samengesteld door Stella, Daphne en Sanne. Zij kozen niet voor mensen met horeca-ervaring, maar juist voor mensen die bij hen passen. Mensen die goed samen kunnen werken en het echt leuk vinden om er helemaal voor te gaan. Het bedenken en organiseren van activiteiten gaat het gezin goed af, de betrokkenheid van gasten is mede daardoor groot. De eerste verjaardag van Doppio Espresso Maassluis werd groots gevierd. Dit gesprek vindt plaats in de feestweek rond het tweejarig bestaan, met als hoogtepunt een optreden van Dries Roelvink en het zelfbedachte Doppio’s Geluksspel waarvoor de winkels van de Koningshoek graag producten beschikbaar stellen.

Blijven leren en ideeën opdoen

Na twee jaar zou het gezin nog altijd dezelfde keuzes hebben gemaakt. Daphne: “Mijn leven staat in teken van Doppio Espresso. Als ik niet in de zaak ben, dan denk ik over hoe het beter kan, ik droom er zelfs over.” De afgelopen jaren hebben haar meer volwassen gemaakt en zelfverzekerd. Dit jaar gaat ze trouwen, de receptie is in de zaak, vaste gasten zijn uitgenodigd. Stella: “We hebben wel geleerd: Pluk de dag. We hebben dromen en doelen maar we weten ook dat het leven fragiel is. We moeten het doen op dit moment en daardoor kunnen ideeën op het laatste moment komen. En als dat een goed idee is, dan gaan we er helemaal voor.”

Samen verder met Doppio Espresso

Sinds kort leiden Stella en Daphne nieuwe franchisenemers van Doppio Espresso op. Gedurende zes weken doorlopen nieuwe ondernemers een programma, zodat ze goed voorbereid met hun zaak kunnen starten. De opening in Capelle is net achter de rug, waar ze de eerste weken op locatie hebben ondersteund. Zelf blijven leren en kennis en kunde overbrengen aan anderen, dat zijn belangrijke speerpunten. Stella droomt nog van een mobiele Doppio Espressobar, voor evenementen in de regio. Steph richt zich op het laten groeien van de zaak in Maassluis. Een groter terras met buitenbar is een droom. En een tweede Doppio, dat zien ze wel zitten, wel pas als Emma 21 is, dan kan zij ook zelfstandig in de zaak staan.

Voor nieuwe ondernemers die franchisen bij Doppio Espresso overwegen, heeft het gezin een duidelijk advies: Doen! Stella: “Verdiep je in het Doppio concept en laat je verrassen. De formule biedt zoveel. Doppio is aan het groeien, groei daar in mee. Wij vinden het een eer om bij de Doppio Espresso familie te horen.”

*ten tijde van publicatie hebben het tweejarig jubileum en de bruiloft van Daphne reeds plaatsgevonden.

×