‘Bij een uitvaartondernemer is de winkel nooit dicht’

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Uitvaartondernemer is een bijzonder vak. Dat geldt ook voor de franchisenemers van uitvaartvereniging Yarden. Zij krijgen uitvaarten toegewezen van overleden Yarden-leden, en verzorgen ook de uitvaart van mensen die bij leven geen lid van Yarden waren. Alleen: wanneer je aan het werk moet, weet je niet van tevoren.

“Dat vind ik een groot verschil met veel formules: bij een uitvaartondernemer is de winkel nooit dicht”, stelt Corine de Ridder, Yarden franchisenemer in Almere: “In de retail sluit je de winkel en ben je een dag vrij. Ik ben 24/7 in functie. Dat is een keuze die je maakt, ik denk dat mensen dat onderschatten. Ik heb nu een vervanger, maar het eerste jaar na de start heb ik 365 dagen gewerkt om het voor elkaar te krijgen.”

Yarden is een vereniging zonder winstoogmerk, met bijna 1 miljoen leden. Een Yarden franchisenemer krijgt vanuit het hoofdkantoor alle overlijdens toegewezen die binnen het eigen postcodegebied vallen. Dat gaat vaak om mensen die bij leven lid waren van Yarden. Daarnaast kan iedereen, lid of niet, bij een Yarden ondernemer terecht voor het verzorgen van de uitvaart.

De Ridder: “Je krijgt dus een aantal klanten toegewezen, in mijn geval ongeveer 70% van alle klanten, en dat is een goede basis om een onderneming te starten. Maar je bent natuurlijk geen ondernemer geworden om alleen af te wachten tot de telefoon gaat. Je bent voortdurend aan de slag met het vergroten van je naamsbekendheid.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website