Bike Totaal en Biretco fuseren

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

biretco en bike totaal fuseren

Franchiseformule Bike Totaal en formulehuis Biretco gaan fuseren. Hiermee ontstaat een tweewielerketen van 750 winkels die actief is in drie landen. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Dynamo Retail Group B.V. De bestaande franchiseformules Bike Totaal, Profile ‘de Fietsspecialist’, Fietswereld en Biretco Buying Group (BBG) blijven bestaan.

Met de fusie ontstaat een tweewielerketen van 750 winkels in Nederland, België en Duitsland. In Nederland haalt Dynamo Retail 33 procent van de marktomzet en wordt daarmee marktleider in de tweewielerbranche. De huidige directeuren van Bike Totaal, Maarten de Vos en Erik de Geus van Biretco, zijn benoemd als algemeen directeur en financieel directeur van de nieuwe onderneming.

Bike Totaal werd in 1995 opgericht en is in eigendom van de aangesloten winkeliers. Biretco is in 2004 ontstaan vanuit een management buy out uit de retailservice organisatie Euretco en bestaat uit circa 600 winkels. Grootaandeelhouder in Biretco is Navitas Capital; het investeringsfonds van de textielondernemer Jan Zeeman. Navitas zal met een meerderheidsbelang in Dynamo Retail Group deelnemen. De overige aandelen komen in handen van de ondernemers van Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’.

Beter aanbod

Zowel Biretco als Bike Totaal zien voordelen als de voorwaarde om in de sterk groeiende markt toegevoegde waarde te blijven leveren aan klanten. Met 750 winkels wil Dynamo Retail Group de centrale rol vervullen tussen klant, winkelier en leverancier en zo bijdragen aan een goede afstemming van vraag en aanbod. Door de samenwerking verwachten de organisaties bovendien synergievoordelen te behalen op het gebied van, kostprijsbeheer, voorraad, online strategie en loyalty programma’s. De nieuwe combinatie zal opereren vanuit het huidige hoofdkantoor van Bike Totaal in Amersfoort.

Expansie België

Bike Totaal opereert uitsluitend in Nederland en heeft onder andere de exclusieve distributierechten van het merk Raleigh. Biretco is met de winkelformules BBG, Fietswereld en Profile ‘de Fietsspecialist’ ook in Duitsland en België actief. Vooral bij onze zuiderburen ziet De Vos na een samengaan expansiemogelijkheden.

De beoogde nieuwe keten Dynamo Retail Group heeft meer dan 750 winkels en een jaaromzet van €350 miljoen. In totaliteit zetten tweewielerspeciaalzaken in 2013 €1,1 miljard om, waarvan meer dan 40% voor rekening kwam van e-bikes. Een bescheiden 9% van de ruim 1 miljoen verkochte nieuwe fietsen vond via webwinkels zijn weg naar de consument.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise