Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bill van der Valk, spreker op Het Nationale Franchise Congres 2023

10 oktober 2023

Bill van der Valk (36) is een van de sprekers op Het Nationale Franchise Congres dat op donderdagmiddag 9 november a.s. wordt gehouden. 

Bill van der Valk is directeur-eigenaar van de vestigingen Van der Valk A4 Schiphol en Van der Valk Nootdorp. Het concern is uiterst succesvol. Hoewel het geen franchise is, vertoont het wel veel kenmerken daarvan.

Bill studeerde in 2004 aan de hotelschool in Den Haag. Tijdens zijn studie was hij nauw betrokken bij de nieuwbouw van het Van der Valk hotel in Nootdorp. En vanaf juni 2006 was hij algemeen directeur van dit hotel, dat zijn deuren opende op 12 april 2007. Hij kreeg dat hotel echter niet voor niets. “Ik kreeg een lening van 20 miljoen euro van mijn opa om het hotel te beginnen,” zegt Bill. “Ik was toen de armste twintiger van Nederland met veel schulden.”

Vanaf augustus 2015 nam hij ook de leiding over het hotel Schiphol A4. Hij begon daar meteen met een grote uitbreiding en metamorfose van het hotel. Op dit moment is het hotel met ruim 725 hotelkamers en uitgebreide congreszalen het grootste hotel van Nederland en de grootste vestiging van alle Van der Valk hotels.

Bill zal ingaan op het geheim achter het succes van Van der Valk en wat franchisegevers daar mogelijk van kunnen leren. “Zelf ben ik natuurlijk ook benieuwd naar de reactie van de franchisegevers. Net als zij ben ik natuurlijk continu bezig met groei, niet alleen in omvang, maar vooral ook in kwaliteit.”

Ook deelnemen? U kunt zich hier inschrijven.

×