Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Binnen 6 maanden je eigen Le Pain Quotidien openen


Le Pain Quotidien is een bakkerij restaurantgroep opgericht in 1990 door Alain Coumont. Alain was destijds ontevreden over de broodkwaliteit in Brussel en besloot zijn eigen biologische zuurdesembrood te maken met slechts vier ingrediënten : bloem, water, zout en tijd. Op dit moment heeft Le Pain Quotidien meer dan 210 bakkerijen. De missie van Le Pain Quotidien is : Het creëren van betekenisvolle contacten in een thuis weg  van huis.

Franchisen bij Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien franchise biedt ondernemers een formule waarbij ze echt onderdeel zijn van een familie.
Het hoofdkantoor begeleidt de franchisenemer tijdens het gehele traject van het opstarten van een nieuwe vestiging. Daarnaast is er ondersteuning op het gebied van administratie, personeelswerving, verkoop, marketing, inrichting, vestigingslocatie en assortiment.
Nieuwe franchisenemers en hun personeel worden altijd eerst getraind door mee te lopen in een bestaande winkel. Franchisenemers liften mee op de algemene menukaart en de algemene marketing.

Het proces

Het is al mogelijk om een vestiging van Le Pain Quotidien te openen binnen 6 maanden (bestaande markt). Voor franchisenemers in een nieuw landgebied duurt het proces 12 tot 18 maanden.
Zodra er een contactaanvraag is gedaan krijgt de kandidaat-ondernemer een aantal vragen toegestuurd om Le Pain Quotidien een beter beeld te geven over waar de potentiële toekomstige partner naar op zoek is. Daarna zal er contact worden opgenomen om de mogelijkheden te bespreken. De onderdompeling in de brand gebeurt meestal in België (home base van Le Pain Quotidien). Zodra de handtekening is gezet wordt er een retroplanning gemaakt om de eerste locatie te openen. Er wordt dan gekeken naar de locatie, het personeel, trainingen, marketing en logistiek.

De ideale franchise partner

De ideale franchisepartner is volgens Le Pain Quotidien iemand die voldoende operationele kennis heeft of ten minste een goed begrip heeft van wat er nodig is om een horeca zaak te runnen. Ook is het belangrijk dat de franchisenemer de visie deelt van de oprichter Alain, kwaliteit boven alles.
Herken jij jezelf in bovenstaande en wil jij investeren in een partnerschap en samenwerking op de lange termijn? Vraag dan nu vrijblijvend informatie aan.

Ontvang gratis meer informatie over Le Pain Quotidien

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Le Pain Quotidien

×