Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Biologisch duurder in biowinkel dan supermarkt

Biologische producten in een reguliere supermarkt zijn goedkoper dan biologische producten in een specialistische biologische winkel. De consumentenbond heeft een prijspeiling gehouden en publiceerde vandaag die gegevens.

In het onderzoek zijn de boodschappen van de Albert Heijn, Jumbo en Plus vergeleken met producten van EkoPlaza, Marqt en Natuurwinkel. Hieruit bleek dat verschillende biologische producten bij de reguliere supermarkten goedkoper waren.

”Kijk verder dan de prijs”

De biologische supermarkten reageren tegenover de NOS op het onderzoek. Ze vinden dat je verder moet kijken dan de prijs wanneer je hun producten wil vergelijken met de biologische producten van de reguliere supermarkten. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in de herkomst van producten. Biologische supermarkten gaan voor lokale leveranciers en een eerlijk prijsbeleid. Er is meer aandacht voor het dierenwelzijn, het milieu, de gezondheid van de consument of het inkomen van de boer. Een reguliere supermarkt kan haar biologische appelsap goedkoop uit Polen importeren.