Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Björn Kuipers succesvol franchisenemer en scheidsrechter

Uit de onlangs uitgegeven jaarrekening over 2017 blijkt dat Björn Kuipers Holding ruim €1,7 miljoen winst behaalde. Journalisten van de Britse krant The Daily Mirror waren zo onder de indruk van de prestaties die Kuipers op het veld leverde, dat zij een heel profiel over de arbitraire baas schreven. Op sommige punten waren zij niet helemaal juist. Er werd vermeld dat Kuipers de eigenaar zou zijn van de supermarktketen Jumbo, de echte eigenaar van Jumbo is namelijk de familie Van Eerd.

Franchisenemer

Kuipers was een franchisenemer bij C1000. Één van zijn drie zaken heeft hij gehouden, die is doorgegaan als een Jumbo. De andere twee filialen verkocht hij aan Albert Heijn. Ook is hij met zijn vrouw Marlies eigenaar van een haarstudio in zijn geboorteplaats Oldenzaal. In 2016 schatte de Quote het vermogen van Kuipers op 9 miljoen euro. The Daily Mirror schat het vermogen van Kuipers op 13 miljoen euro, een bedrag dat zeker mogelijk is. In datzelfde jaar kwam er een boek over hem uit met de titel Björn. Ook werd zijn Jumbo filiaal verkozen tot beste Jumbo van Nederland.

Op het veld verdient Kuipers zeer goed. Voor de deelname in de Eredivisie krijgt hij 50.000 tot 70.000 euro per jaar. Op het WK in 2014 verdiende hij 25.000 euro. Verder is hij ook te boeken als spreker op events. In 2015 boekte de bv Björn Kuipers Holding maar liefst 3,2 miljoen euro nettowinst. In 2016 bleek dit gedaald te zijn naar 1,36 miljoen euro. Dankzij zijn supermarkt en vastgoedbezit verdient Kuipers meer dan veel eredivisiespelers.

×