Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bjorn Weerdenburg wint NK Lekkerste Pannenkoek 2024

Bjorn Weerdenburg van Pannenkoe Bleiswijk heeft het NK Lekkerste Pannenkoek 2024 op de Horecava gewonnen. De jury loofde zijn creatie ‘Ik Peer um’ vooral vanwege ‘het verrukkelijke beslag’. Sophie Pigmans van Pannenkoe Leidschemdam kreeg de meeste punten van de kinderjury voor ‘TiramiKoe’.

Het was de eerste keer dat Bjorn Weerdenburg meedeed aan het NK Lekkerste Pannenkoek. “Mijn baas heeft mij aangespoord om me in te schrijven”, zei de winnaar na afloop. “Maar op een gegeven moment kreeg ik er toch wel zin in en nu ben ik natuurlijk heel blij dat ik het heb gedaan.”

Luchtig beslag

De winnende pannenkoek, genaamd ‘Ik Peer um’, was gemaakt met in basterdsuiker gekarameliseerde peer, kaneelijs, en slagroom. De jury was vooral onder de indruk van het beslag. “Mooi luchtig en verrukkelijk”, zo luidde het oordeel. Het geheim volgens de maker: “Een beetje extra ei in het beslag, en vanille extract.” Ook de peer viel uitstekend in de smaak bij de jury.

Eenvoud

Matthijs Dresschler van Pannenkoe Alphen pakte het zilver met Salted Caramel Pear. “Deze pannenkoek maakt weer eens duidelijk hoe smaakvol eenvoud kan zijn”, aldus de jury. “Peer, karamel en marscarpone; geweldig.”

Texelse pannenkoek

Bas Vogel van Eethuus van het Wad in Cocksdorp (Texel) werd derde met Pannenkoek Erfgoedfestijn. Voor zijn creatie had hij gebruikgemaakt van Texelse producten zoals verse melk en eieren, met  huisgemaakte boerenjongens en advocaat als toppings. “De advocaat was superlekker”, vond de jury. “Ook de aandacht voor het servies viel op.”

Zes criteria

Aan het NK Lekkerste Pannenkoek 2024 deden elf deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen vijftien minuten, twee identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Praktijkjury

Deelnemers worden tijdens de mise en place beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door Houwers.

Heb jij altijd al willen ondernemen? Ben je dol op pannenkoeken? Vraag dan informatie aan via onderstaand contactformulier. Wie weet sta jij volgend jaar wel op het NK Lekkerste Pannenkoek met jouw eigen Pannenkoe vestiging.

Ontvang gratis meer informatie over Pannenkoe

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Pannenkoe

×