Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Blokker doet water bij de wijn

Uit de eerste paar onderhandelingsgesprekken, die franchiseformule Blokker gevoerd heeft met de vakbonden, is naar voren gekomen dat Blokker ruim 10% minder personeel gaat ontslaan. De eerste slag is geslagen betreft het sociaal plan, maar volgens de vakbonden is de zaak hiermee nog niet afgehandeld.

In plaats van 440 mensen zullen 370 personeelsleden van de verschillende vestigingen van de formule hun baan kwijtraken. De vakbonden FNV en CNV beseffen dat de reorganisatie van Blokker onvermijdelijk is. FNV struikelt echter over het feit dat Blokker streeft naar meer flexibele contracten en werktijden. Dat maakt vooral de toekomst van vaste krachten onzeker.

“Het is maar de vraag of het UWV het ontslag goedkeurt als er een andere medewerker voor in de plaats komt”, aldus onderhandelaar Roos Rahimi. Vakbond CNV heeft, volgens de bemiddelaar, van het personeel vernomen dat hulpkrachten of verkopers in opleiding dezelfde taken uitvoeren als die van de vaste verkoopkrachten. Het volgende onderhandelingsgesprek zal plaatsvinden op 18 maart aanstaande, wordt vervolgd.