Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Blokker-eigenaar haalt ‘concurrent voor Action en HEMA’ naar Nederland

Mirage Retail Group, het voormalige Blokker Holding, haalt de Chinese koopjeswinkel MINISO in 2020 naar Nederland. De winkelketen opent volgend jaar drie winkels in ons land, in Amsterdam, Eindhoven en Utrecht.

Over MINISO

MINISO is een Chinese low-cost retailer en winkelketen die gespecialiseerd is in huishoudelijke en consumentenartikelen, waaronder cosmetica, schrijfwaren, speelgoed en keukengerei.

In het Financieel Dagblad omschrijft Blokker-eigenaar Michiel Witteveen zijn nieuwe keten als een warenhuis ‘met het design van het Japanse Muji, de prijzen van Action en de potentie om Hema bang te maken’. Volgens Witteveen vormt de Chinese koopjeswinkel geen concurrentie voor Blokker, Intertoys en Big Bazar, waar Witteveen ook eigenaar van is. “Het is een heel ander concept. Voor huishoudartikelen ga je naar Blokker, voor speelgoed naar Intertoys en voor hebbedingetjes en cadeaus naar MINISO.”

Flink in de lift

De Chinese speler is goed voor een jaaromzet van zowat 8,2 miljard euro en heeft 4800 winkels in 86 landen. De ambitieuze retailer opent zowat honderd winkels per maand en mikt op 10.000 vestigingen in 2020. De ambitie in Nederland is om drie vestigingen te openen voor volgend jaar, maar Witteveen ziet zelfs potentieel voor vijftig Nederlandse winkels op termijn.

Franchiserechten

“Ik ben erg blij dat wij erin zijn geslaagd om de exclusieve franchiserechten voor de populaire en snelgroeiende MINISO-formule in Nederland te verwerven”, reageert de Mirage Retail Group-directeur tegenover nu.nl. “De winkels van MINISO zijn wereldwijd zeer succesvol en ik heb ook hoge verwachtingen voor Nederland.”

“MINISO is niet vergelijkbaar met enige andere winkelformule in Nederland. Het heeft een frequent wisselend assortiment aan designartikelen van hoge kwaliteit en een zeer aantrekkelijke prijs”, sluit Witteveen af. De exacte winkellocaties en openingsdata zijn nog niet bekend.

×