Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Blokker Holding verkoopt Maxi Toys

De Portugese durfinvesteerder Green Swan heeft speelgoedketen Maxi Toys per direct van Blokker Holding overgenomen en neemt hierbij alle activiteiten over. Maxi Toys is de derde verkochte formule voor Blokker.

De Portugese investeerdersmaatschappij neemt alle activiteiten, winkels en logistiek over. De maatschappij heeft als doel de speelgoedketen verder te laten groeien en een boost te geven aan de Europese speelgoedsector. Er zijn geen financiële cijfers bekendgemaakt. Vorig jaar nam de investeerder al de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us over. Blokker Holding besloot afgelopen jaar al dat zij de overige winkelformules wilde verkopen. Leen Bakker en Intertoys zijn al verkocht, maar de verkoop van Big Bazar werd stilgelegd.

CEO’S aan het woord

“Met onze speelgoedmerken in andere Europese landen, en vooral met Toys ‘R’ Us in Spanje en Portugal, slagen we in een ommekeer op de turbulente speelgoedmarkt. Deze revolutie bewijst dat speelgoedwinkels veel meer te bieden hebben dan producten en een industrie zijn voor gezinnen en mensen van elke leeftijd. Met Maxi Toys zien we veel potentieel om de klant een nog betere en persoonlijke service te bieden, en dit zowel in de winkel als online of in combinaties van beide”, aldus Paulo Andrez, CEO GREEN SWAN

CEO Alain Hellebaut blijft leiding houden over de speelgoedketen. “Dankzij de overname door GREEN SWAN zal Maxi Toys vooruitgang kunnen blijven boeken op het omnichannel-groeipad dat we hebben uitgestippeld op het domein van marketing, management en klantbeleving. Binnen de nieuwe groep zal Maxi Toys de kans krijgen zich verder te ontplooien als een internationaal merk”, aldus Alain Hellebaut, CEO Maxi Toys.

Maxi Toys is een omnichannel speelgoedretailer met meer dan 170 winkels in Frankrijk, België, Zwitserland en Luxemburg en in totaal 1.100 werknemers.

×