Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Blokker Holding zet in op vernieuwing

big-bazar
Blokker Holding gaat zich richten op de vernieuwing van zijn winkelformules Blokker, Leen Bakker en Tuincentrum Overvecht. Daarnaast wordt de nieuwe formule van Xenos wegens succes verder uitgerold. Dat laat secretaris Peter Krenn van het retailconcern weten aan RetailNews. Blokker Holding wil hiermee de dalende omzet van de formules tegengaan.

Vanaf augustus worden de eerste pilotshops van de vernieuwde formule getoond . Hoe de vernieuwde winkels er uit komen te zien, wilde Krenn nog niet zeggen. “De winkels van Blokker krijgen net als die van Big Bazar een facelift”, stelt hij.

De discounter lanceerde begin april al zijn eerste vernieuwde vestiging van Big Bazar in de Amsterdamse Kalverstraat. Hiermee wil de Holding de strijd aangaan met de voordelige formule van Action.

Ook de formules Leen Bakker en Tuincentrum Overvecht testen een nieuwe formule. Zo is een vestiging van de laatstgenoemde keten in Beuningen omgebouwd naar BloomBird. De woonwinkelketen draait momenteel proef met een nieuw concept in zijn winkels in Epe en Almelo.

De investeringen zijn nodig om de winkelformules sterker uit de crisis te laten komen, zegt bestuursvoorzitter Roland Palmer. Het afgelopen boekjaar zetten alle winkelketens gezamenlijk vier procent minder om, terwijl de winst met vijf procent omlaag ging.