Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Blokker ondergaat ‘stille reorganisatie’

Afgelopen week heeft FNV Handel vier bijeenkomsten gehouden voor werknemers die zich zorgen maken over de ontwikkelingen bij Blokker Holding, moederbedrijf van franchiseformules Blokker, Big Bazar en Intertoys. Volgens de vakbond zou de holding bezig zijn met een stille reorganisatie, al wordt dat door de directie ontkend. Dit laat Niels Suijker, FNV-bestuurder, weten aan Retailnews.

(Oud)medewerkers van Blokker bevestigen volgens Suijker het beeld dat de vakbond over het retailconcern heeft. Blokker Holding zou deze reorganisaties doorvoeren om van dure werknemers af te komen. De directie geeft tegenover Suijker aan zich niet in dat beeld te kunnen herkennen en het afdoet als onzin. “We gaan hier over in gesprek met Blokker,” aldus de FNV-bestuurder.

Het Eindhovens Dagblad wijst er daarnaast op dat het concern enkele vestigingen in de regio heeft gesloten. Zo is een vestiging in Veldhoven al langer dicht, waarna vorige week twee vestigingen in Eindhoven op slot gingen. “Wij bekijken continu waar we vestigingen willen en waar niet”, laat een woordvoerder weten. Zo worden er volgens hem ook winkels geopend, waardoor de markt zich verlegt en andere winkels juist dicht moeten. “Dat is een continu proces, nodig om de winkels gezond te houden.” Het personeel van een gesloten winkel wordt volgens hem in de regel naar andere filialen verplaatst.

Volgens de FNV schrapt het concern juist arbeidsplaatsen, zonder zich daarbij aan de wettelijke regels te houden. Normaliter krijgt de ondernemingsraad een adviesaanvraag en worden de bonden uitgenodigd voor overleg over een sociaal plan, maar volgens Suijker is hier geen sprake van geweest.