Blokker stopt met Bart Smit-formule

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Het detail- en groothandelsconcern Blokker Holding voegt speelgoedketens Bart Smit en Intertoys samen. Hierdoor verdwijnt Bart Smit uit het straatbeeld. Blokker heeft vorig jaar al vijftien Bart Smit vestigingen in Nederland gesloten. Het is nog onduidelijk of de vestigingen in België en Luxemburg openblijven. De formule kende met name in België door filiaalsluitingen en ‘fractionele omzetdaling’ naar eigen zeggen een moeilijk jaar.

Er zou sprake zijn van een overlap van zeventig vestigingen tussen de ketens, die gesloten worden. Steven van Nieuwenhuijzen, directeur van de speelgoedtak, zorgt voor een goede integratie van beide formules.

Blokker Holding ontkent echter de ontwikkelingen. “Retail is volop in beweging en we volgen alle ontwikkelingen”, aldus de woordvoerder. “Dit is echter volstrekte onzin.” In totaal zijn er op dit moment 303 winkels van franchiseformule Intertoys, terwijl Bart Smit 235 vestigingen heeft. In het boekjaar 2014 boekten de speelgoedketens een netto-omzet van zo’n 667 miljoen euro. Dit is 1,7% meer dan het jaar daarvoor.

In het meest recente jaarverslag stelt de keten dat de concurrentie is toegenomen door de groei van online aanbieders. Ketens als Kruidvat en Action gaan ook in toenemende mate speelgoed verkopen. Over de prestaties van Intertoys is Blokker in het laatste jaaroverzicht opvallend positief. De omzet is namelijk harder gegroeid dan de markt. De keten profiteert ook van een verbeterd assortiment en een actieve sturing op een hoger rendement. Ook heeft Intertoys goed geanticipeerd op de online verkoop van speelgoed. Dit heeft namelijk gezorgd voor een forse omzetstijging.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.