Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Blokker: van meerdere sluitingen naar 25 openingen

17 augustus 2020
Topman van huishoudketen Blokker, Michiel Witteveen was te gast bij BNR Zakendoen en vertelt daar over de gang van zaken bij Blokker. Michiel Witteveen is sinds 2019 de eigenaar van Blokker, Big Bazar en Intertoys onder de naam Mirage Retail Group. Daarnaast heeft hij ‘Miniso’ uit Azië onlangs naar Nederland gehaald. De topman heeft nu plannen om nieuwe Blokker vestigingen te openen.

 Blokker heeft vorig jaar het verlies aanzienlijk kunnen reduceren, van 340 miljoen naar 144 miljoen. Witteveen geeft aan dat ze dit jaar opnieuw significante verbetering kunnen laten zien. Ondanks de Coronacrisis doen de retailformules onder zijn beheer het goed wat betreft omzet. “Maar nog veel belangrijker: de marge en de kosten hebben we onder controle”, aldus Witteveen. Daarbij is er ook flink geïnvesteerd in het distributiecentrum in Geldermalsen.

Witteveen heeft veel vertrouwen in Blokker: “Blokker bestaat komend jaar 125 jaar en ik ben van plan er voor te zorgen dat Blokker de komende 125 ook blijft bestaan.” Hij hoopt op korte termijn nog 20 tot 25 vestigingen te kunnen openen. Volgens Witteveen zijn er nog genoeg plekken waar Blokker zich goed zou kunnen vestigen. Ook wil hij inspelen op de vele leegstaande panden in Nederland.

Naast de uitbreiding van de Blokker-formule, denkt hij ook dat er nog ruimte is voor veertig tot vijftig vestigingen van de Aziatische keten Miniso – nu slechts gevestigd in Hoog Catharijne en in Eindhoven. Dit hoopt Witteveen de aankomende tien jaar te realiseren.

×