Blokker voert opnieuw grote reorganisatie door

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Blokker is met een vernieuwingsslag bezig om de concurrentie beter aan te gaan. De nieuwe weg die de franchiseformule in wil slaan gaat ten koste van 390 werknemers. Eind vorig jaar schrapte Blokker al 390 banen. Vanochtend werd het personeel ingelicht over de veranderingen.

Blokker is van plan om de aankomende twee jaar gemiddeld vijf vestigingen per week met een vernieuwend concept te openen. Dit komt neer op ruim 450 van de 600 vestigingen. In het nieuwe concept krijgt de gevel een moderne uitstraling en wordt de webshop vernieuwd in samenwerking met een webshopdienst in de vestiging. In het nieuwe concept zal er meer aandacht liggen op de categorieën koken en bakken & tafelen.

Daarnaast wordt het assortiment ook uitgebreid met een eigen huismerk voor bed & bad artikelen. De investering in deze renovatie wordt geschat op ruim 100 miljoen euro. Volgens Rob Heesen, algemeen directeur van Blokker, is de reorganisatie nodig om concurrerend en flexibel te zijn: “De wereld verandert snel. We moeten scherpere keuzes maken. De resultaten moeten beter en de kosten moeten lager”, aldus Heesen tegenover de Volkskrant.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website