Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bob Ronde: bij Bruna ben je ècht een ondernemer

16 oktober 2020
Bob Ronde is sinds 1 juli jl. franchisenemer van Bruna Wormerveer. “Het is in dit corona jaar misschien een gekke tijd om te beginnen maar ik nu al zeggen dat het voor mij goed heeft uitgepakt. De zaken gaan goed en ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn bedrijf.” Hij doet dit samen met zijn vrouw, Inge Ronde.

Bob Ronde kwam na 35 jaar in vaste dienst te zijn geweest als sales- en vestigingsmanager, door faillissement op straat te staan. Vanuit zijn verleden in de consumentenelektronica was hij al bekend met het concept ‘franchise’. Hij bestelde De Nationale Franchise Gids  en ging bladeren. Hij wist wat hij in ieder geval niet wou en ging afstrepen. Uiteindelijk bleef Bruna over en hij vroeg informatie aan bij de formule. Al snel kreeg hij reactie en een week later zat hij bij Bruna aan tafel. “Dit ging heel snel en was vanaf het eerste contact heel fijn”, aldus Bob Ronde.

Waarom franchise?

“Ik wou niet helemaal vanaf nul beginnen. Samenwerkend ondernemen ligt mij meer,” vertelt Bob. Hij vond het erg prettig dat je kunt ondernemen bij een formule waar al een mooie naam aan verbonden is. “Je hoeft het dan niet helemaal op te bouwen, je kunt vanuit het beproefde concept verder groeien”, legt hij uit. Voor hem is de meerwaarde van het aangesloten zijn bij een franchiseformule, dat de formule al staat en dat er een zekere naamsbekendheid is. Hij vertelt: “Belangrijk vind ik dat in de samenwerking met Bruna de ruimte wordt gegund voor eigen initiatieven kan tonen.” Zo heeft Bruna nu onlangs speelgoed toegevoegd aan het assortiment, maar heeft Bob  ervoor gekozen om in plaats daarvan uit  met feestartikelen uit te breiden. Volgens hem was hier nog weinig aanbod van in Wormerveer.

Tijd van corona

“Het kost best veel energie, want het is toch spannend. Het is heel heftig, en natuurlijk al helemaal voor beginnende franchisenemers”, gaat Bob verder. Hij zou oorspronkelijk in maart starten als franchisenemer, maar door de intelligente lockdown die toen kwam is dit uitgesteld tot juli. Volgens Bob worden de franchisenemers bij Bruna wel goed gesteund en krijgen zij bijvoorbeeld veel materialen die in deze tijden benodigd zijn vanuit het hoofdkantoor.

Positieve kant

Wat Bob voornamelijk zo leuk vindt aan Bruna is de dynamiek: “De nieuwe boeken, nieuwe titels en natuurlijk iedere week nieuwe tijdschriften.” Daarnaast komen veel klanten regelmatig terug en is het contact met de klanten dan ook erg prettig. Ook al komt Bob zelf niet uit het dorp, de binding met de mensen die vaak naar zijn winkel komen was er al snel. Natuurlijk heeft Bob meerdere ideeën en de ambitie om te groeien als franchisenemer, maar voorlopig steekt hij al zijn energie in Bruna Wormerveer.

[box]Wil je ook franchisenemer worden bij Bruna? Klik dan hier.[/box]
×