Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Boekhoorn wilde HEMA opnieuw overnemen

03 november 2021
In de zomer van 2020 heeft Marcel Boekhoorn 533 miljoen geboden om HEMA opnieuw over te nemen. De schuldeisers hebben dit bod afgewezen, omdat zij op een hoger bod hadden gewacht van Ahold Delhaize. Dit vertelde Boekhoorn in een interview met Quote.

In 2020 lag HEMA in handen van zijn schuldeisers. Destijds lukte het niet met de toenmalig eigenaar Boekhoorn om een akkoord te bereiken over de schuldaflossingen. De bod die hij destijds deed op de winkelketen werd niet geaccepteerd. “Omdat ze dachten dat Ahold minstens 700 tot 800 miljoen euro zou bieden. Maar dat bod is er nooit gekomen,” aldus Boekhoorn.

Boekhoorn noemt het een ‘strategische misser’ dat de Albert Heijn-eigenaar destijds niet met een dergelijk bod aan kwam en noemt het bedrag ‘een koopje’. Door het uitblijven van dat bod bleef Boekhoorn de hoogste bieder, maar uiteindelijk trok hij zich terug. Later werd HEMA voor ruim vierhonderd miljoen euro overgenomen door Jumbo-familie Van Eerd en Parcom.

Boekhoorn kijkt nog altijd met trots terug naar de periode tussen 2018 en 2020 waarin hij eigenaar was de winkelketen. “Over HEMA is zoveel onzin geschreven, vooral dat het een mislukt avontuur zou zijn. Ik heb zoveel bedankjes gekregen, van kaartjes van medewerkers tot paginagrote advertenties in kranten. Dat deed me wel iets.”

×