Boris van der Ham nieuwe voorzitter NFV

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Tijdens de algemene ledenvergadering in Leusden is onder leiding van het nieuwe bestuur, Boris van der Ham officieel benoemt tot voorzitter van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV). De benoeming is onderdeel van de nieuwe koers die de vereniging inslaat.

De opkomst voor een ALV was in jaren niet zo hoog als gisteren. Bestuursleden Crijn Janssen (Straetus Incasso), Peter Huijsmans (Intratuin), Maarten van Hasselt (SNS), Theodoor Ludwig (Ludwig & Van Dam), Bas Holshuijsen (Kwalitaria), Willem Spierenburg (Ahold) en Hans den Arend hebben gisteren de plannen gepresenteerd. Het financieel perspectief van de NFV bij ongewijzigd beleid was niet rooskleurig en voldoende aanleiding voor het bestuur om de vereniging te reorganiseren en opnieuw in te richten.

Enkele zaken die binnen deze nieuwe strategie werden gepresenteerd waren:

  • Een vernieuwde organisatiestructuur waarbij zoveel mogelijk kennis en kunde van de leden benut wordt.
  • Een hervorming van het contributiestelsel die het voor kleine formules aantrekkelijker maakt om lid te worden.
  • Een volledige rebranding van logo, huisstijl en spoedig ook de website.
  • Geen bureau meer op eigen locatie, maar uitbesteed aan een extern bedrijf in Hoevelaken.

De leden hebben bijna unaniem vóór gestemd op deze plannen en daarmee slaat de verenging vanaf vandaag deze nieuwe koers in onder leiding van Boris van der Ham.

Dit alles zal leiden tot een grote verandering in het creëren van waarde voor bestaande en potentiele leden van de vereniging. De NFV is en blijft de belangenbehartiger van alle aangesloten franchisegevers en een serieuze gesprekspartner voor o.a. de politiek en media. Vanaf januari 2018 zal de NFV al haar activiteiten uitvoeren vanuit een nieuwe locatie in Hoevelaken.

In de nieuwe koers zal het secretariaat uitbesteed worden, het hoofdkantoor in Hilversum gesloten worden en is er een gezamenlijke keuze gemaakt om afscheid te nemen van directeur Romana Engeman. Engeman werd door de vergadering een warm hart toegedragen en enorm bedankt voor al haar inspanningen binnen de NFV.

 

Delen:

Laatste franchisenieuws

  • L. Tas

    Leuk dat jullie belangenbehartiger zijn van de franchisegevers, maar doen jullie eigenlijk ook iets voor de franchisenemers?

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.