Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bourrelier Group blijft franchisenemer van Intergamma

Franchisenemer Bourrelier Group blijft actief als franchisenemer van Intergamma is de verwachting van Intergamma-CEO Harm Jan Stoter, ondanks het verzet tegen Operatie Guinnes. Volgens de topman van Intergamma moet het Franse Bourrelier gewoon het contract nakomen.

“We zijn meer aan elkaar verbonden. Voor Intergamma zijn ze belangrijk met 17% van de omzet. Maar Intergamma is voor hen ook belangrijk. Zij geven steeds aan te willen investeren en de rest is in het contract geregeld,” zo vertelt Stoter tegen vakblad MIX. Bourrelier gaat over 2000 werknemers in 75 vestigingen. Intergamma, Karwei en Bourrelier hebben eerder al afgesproken de winkels en werknemers voorop te stellen, “Een persoonlijk meningsverschil mag dat nooit in de weg staan,” stelt Stoter.

Vooruitzicht

Volgens Stoter is Bourrelier aan het eind van volgend jaar nog altijd franchisenemer van Intergamma. “Ze zijn een gerespecteerd franchisenemer en ik wil graag dat ze bij ons blijven.”

Reactie Bourrelier Group

Bourrelier laat weten dat het inderdaad een aantal verplichtingen heeft volgens de  franchiseovereenkomsten. Bourrelier Group eist van Intergamma wat Intergamma haar nog moet betalen. Tevens wijzen zij er ook op dat die overeenkomsten ook voor Intergamma gelden.  “Tekortschieten onder de franchiseovereenkomsten, zoals Intergamma heeft gedaan, kan leiden tot een rechtmatige beëindiging van de franchiseovereenkomsten.” Bourrelier is nog steeds van mening dat Intergamma weigert duidelijkheid te geven over de positie van niet deelnemende franchisenemers.

Problemen

Sinds het DHZ-concern CRH heeft uitgekocht, zitten Bourrelier en Intergamma elkaar dwars. Bourrelier spreekt moeilijkheden uit over de voorwaarden waarin dit gebeurt, zoals dat van de andere franchisers een bijdrage word verwacht. Hierdoor heeft het bedrijf 156 bouwmarkten aan zijn eigen winkel aantal toegevoegd.

×