BP tankstations opent eerste M&S foodstore

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

BP Tankstations M&S Foodstore

Franchiseformule BP tankstations opende 10 september in samenwerking met het Engelse merk Marks & Spencers, de eerste van hun zes pilotwinkels. Op dit eerste vernieuwde tankstation introduceert BP de voedingsproducten van M&S Food in aanvulling op het bestaande Wild Bean Café.

Sharif Mandour, Marketing Manager NL, vertelt tegen DeNationaleFranchiseGids.nl over de samenwerking: “De reden van de samenwerking is eenvoudig. Uit marktonderzoek blijkt, net als in Engeland, dat er behoefte is aan voedingsproducten van hoge kwaliteit die op weg naar huis gemakkelijk te verkrijgen zijn. In Engeland bleek deze samenwerking al succesvol te zijn. Nu starten we in Nederland met zes pilotwinkels.” Het assortiment van Marks & Spencers Food bestaat uit 700 producten waarmee een gehele maaltijd samengesteld kan worden.

Het Wild Bean Café en M&S zullen geen concurrentie vormen voor elkaar. ”Het is niet zo dat de M&S shops het Wild Bean Café gaat vervangen, wij zien ze meer als aanvulling op elkaar. Er zullen dan ook geen Wild Bean Cafés vervangen worden door M&S Food shops.” aldus Mandour. Alle zes de pilotwinkels die geopend worden dit jaar bevinden zich in de Randstad en dat is niet zonder reden. “In deze regio zijn de winkels van Marks & Spencers al aanwezig en is ons BP netwerk het sterkst. Beide formules zijn hier succesvol, het was daarom een logische keuze de eerste pilots hier te vestigen.” Over toekomstige samenwerkingen tussen BP en M&S kan Mandour nog geen uitspraken doen: “Laten we eerste de pilots maar afwachten, daarna zien wij wel welke stappen we ondernemen.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise