Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Brand is een ramp

SuperGarant is er voor de detailhandel in Nederland met een focus op franchise. Voor hen ontwikkelen we oplossingen om risico’s te beheersen”, aldus Frank Smits van SuperGarant. “We ontwikkelen oplossingen om schade te voorkomen, bieden verzuimbegeleiding van zieke medewerkers én financiële oplossingen zoals verzekeringen. In alles brengen we complexiteit terug tot eenvoud. En stemmen dit uiteraard af op de specifieke dagelijkse praktijk van het bedrijf en de ondernemer.

Een brand in een bedrijf is een angstaanjagende gebeurtenis die niet alleen enorme materiële schade kan veroorzaken maar ook levens van mensen in gevaar brengt. De gevolgen zijn dan allesbehalve leuk. Verlies van voorraden, vernieling inventaris, ernstige verwondingen en zelfs het verlies van mensenlevens. Laten we hopen dat het niet gebeurt. Toch heeft er begin augustus een brand gewoed in een Supermarkt in Haarlem. Gelukkig was er dit keer alleen materiele schade.

Hoe kunt u uw personeel en uw zaak het beste beschermen?

Brandpreventie begint met naleving van voorschriften voor wat betreft de brandveiligheid. Veel bedrijven moeten regelmatig hun elektrische bedrading en apparatuur laten inspecteren om potentiële kortsluitingen of oververhitting te identificeren. Brandbare materialen moeten veilig worden opgeslagen, uit de buurt van warmtebronnen en elektrische apparaten. Bovendien moeten nooduitgangen te allen tijde vrij en goed gemarkeerd zijn, zodat klanten en medewerkers snel en veilig kunnen vluchten in geval van een noodsituatie.

Daarnaast moet ieder bedrijf een goed doordacht evacuatieplan hebben dat regelmatig wordt geoefend met het personeel. Medewerkers moeten weten hoe ze kalm moeten blijven en klanten kunnen begeleiden naar de dichtstbijzijnde nooduitgangen. Het personeel moet ook getraind zijn in het gebruik van brandblussers en andere blusmiddelen, zodat zij zelf kleine branden kunnen blussen indien nodig.

Door bewustzijn te vergroten, kunnen collega’s sneller en effectiever reageren in geval van een brandincident.

Kortom, brandveiligheid in uw bedrijf is niet iets om licht op te nemen. Het implementeren van preventieve maatregelen, zoals regelmatige inspecties, goed werkende brandalarmen, evacuatieplannen en continue bewustwording, kan een cruciale rol spelen in het voorkomen van een ramp. Het waarborgen van de veiligheid van klanten en medewerkers moet altijd de hoogste prioriteit hebben voor elke ondernemer.

En als het toch fout gaat…

Mocht er helaas toch iets misgaan, zorg ervoor dat u niet de dupe bent als ondernemer en dat u goed verzekerd bent in elke situatie. Een goede verzekering kan het verschil betekenen tussen stoppen of doorstarten. Zorg met de verzekering dat u bij de laatste groep behoort.

Meer informatie?

Wilt u weten of u goed verzekerd bent? Ga voor meer informatie naar www.supergarant.nl

×