Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Brandfield overweegt franchise

Sébastian Monteban, oprichter van Brandfield, heeft tegen Quote bevestigt dat meer fysieke winkels zorgen voor een hogere online-omzet. Monteban ziet franchise als een serieuze optie om het openen van meer vestigingen te kunnen realiseren.

Omdat het assortiment van Brandfield spullen omvat wat men het liefst past of voelt, besloot Monteban in 2013 zijn eerste vestiging te openen in zijn thuisstad Groningen. Het effect van deze fysieke winkel was verrassend, de online verkopen in Groningen steeg met 10 a 15. Inmiddels kent Brandfield 4 filialen, en wordt er aan de realisatie van de 5e vestiging hard gewerkt.

“Je bent zo 2 ton aan voorraad kwijt en met het interieur erbij ben je 4 ton verder. Op eigen kracht zouden we elk jaar 1 winkel kunnen openen, maar dat gaat me eigenlijk niet snel genoeg. Er zit echt veel meer in”, zegt Monteban tegenover Quote. Daarom overweegt Monteban voor een snellere uitbreiding er een franchiseconcept van te maken.

“Bijkomend voordeel is dat je dan echt een ondernemer op je winkel hebt. Die zal toch altijd een stapje extra zetten ten opzichte van een werknemer”.

×