Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Brazuca Coffee opent eerste vestiging in Brazilië, haalt hier inspiratie uit voor Nederland

Op 8 juli jl. opende Brazuca Coffee hun nieuwste vestiging in São Paulo, Brazilië. Franchisegever Tiago Gawlinski, van wie Brazilië zijn geboorteland is, is blij met deze opening en geeft aan deze ontwikkeling te gebruiken voor de verdere uitrol van de formule op Nederlandse bodem.

Gawlinski zegt ruim 7 maanden bezig te zijn geweest met de verbouwing in samenwerking met een Braziliaanse architect en een team van locals. “Het is een geslaagd project, we zijn trots op het resultaat” beaamt Gawlinski. De nieuwe vestiging is te vinden in de buurt Brooklyn Paulista, het hart van het businesscentrum in São Paulo, in een mooi hoekpand.

“Ik ben heel tevreden met het resultaat, het interieur heeft de uitstraling van een combinatie van tropische regenwoud met vele kleuren en hout met hier en daar een Nederlandse touch. Naast de koffie en lekkernijen, is er ook een uitgebreid kaart met warm eten en alcoholische dranken. Deze nieuw Brazuca Coffee “food” style wil ik overbrengen naar de winkels in Nederland. Volgend jaar gaan we ons franchise concept verder in Brazilië uitrollen,” aldus Gawlinski.

Toen Tiago vorig jaar weer naar zijn geboorteland terugkeerde, na een afwezigheid van 5 jaar, merkte hij op dat er een heuse ‘koffierevolutie’ had plaatsgevonden. Waar er eerst koffie verkocht werd, gezet in grote kannen en gezoet met erg veel suiker zijn nu de meest toegewijde baristas verantwoordelijk voor de heerlijkste koffie. Tiago: “Ik was enorm verbaasd dat het leek alsof opeens alle Brazilianen samen hebben besloten om koffie te gaan drinken. En dat zijn meer dan 200 miljoenen Brazilianen! En wanneer ik koffie zeg, bedoel ik Specialty Coffee.”

Gawlinski geeft aan dat opmerkelijk genoeg voorheen nagenoeg alle koffie productie uit Brazilië werd geëxporteerd naar het buitenland. Op dit moment is Brazilië de grootste koffie producent ter wereld met 3,7 miljard kilo aan koffiebonen.

[box]Meer weten over ondernemen bij dit Braziliaanse koffie concept? Klik dan hier voor meer informatie over Brazuca Coffee.[/box]
×