Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Brenda en Sandwich: Van de winkelvloer naar het ondernemerschap

03 december 2018
Nieuwjaarsdag 2018, Voor veel mensen was dit een bijzondere dag en dat geldt al helemaal voor ondernemer Brenda Bouman. Zij was op 1 januari 2018 al weer zes jaar franchisenemer bij fashionketen Sandwich. Voordat Brenda aan de slag ging als franchisenemer werkte ze al bij Sandwich in Nijmegen. Brenda:“ Sandwich past bij mij. Ik ben na jaren nog iedere keer verrast over de prachtige en draagbare collecties van Sandwich. De kleding van Sandwich kan voor elke gelegenheid gedragen worden en biedt oneindig veel combinatiemogelijkheden.”

Tijdens haar periode als werknemer bij Sandwich raakte Brenda geïnteresseerd in het ondernemerschap bij Sandwich, dat deel uitmaakt van het internationaal werkende familiebedrijf VeldhovenGroup. Ze ging in gesprek met hen over een eventueel ondernemerschap. VeldhovenGroup zag in Brenda alle facetten die nodig zijn om een succesvolle Sandwich ondernemer te worden­­­: gedreven, ambitieus en klantgericht.

Na een aantal gesprekken – én natuurlijk veel overleg thuis en met vrienden want zo’n stap neem je niet zomaar – werd Brenda op 1 januari 2012 de trotse nieuwe franchisenemer van Sandwich in Nijmegen.

Ondersteuning vanuit Sandwich

Brenda staat er als franchisenemer absoluut niet alleen voor. Ten eerste krijgt ze veel steun van haar man Frank Bouman. Frank staat zelf niet op de winkelvloer, maar regelt achter de schermen veel zaken voor zijn vrouw zodat zij zich kan focussen op haar winkel en klanten.

Daarnaast krijgt het stel veel ondersteuning vanuit de Sandwich-organisatie. VeldhovenGroup ondersteunt de franchisenemers in veel aspecten van het ondernemerschap, zoals marketing en inkoop. Brenda:“ ik ben tevreden over de samenwerking met de VeldhovenGroup. Er wordt naar mij en de andere franchisenemers geluisterd. Erg te spreken ben ik ook over de marketingcommunicatie. Je kunt als keten zoveel meer doen. Hierdoor ontvangen we als franchisenemers echt meer klanten in de winkel.”

Een tweede vestiging

Na succesvol de vestiging in Nijmegen te hebben geleid en enige ervaring te hebben opgedaan, waren Frank en Brenda verrassend snel toe aan de volgende stap in hun carrière als ondernemer. Brenda en Frank namen een tweede vestiging onder hun hoede en werd franchisenemer van de vestiging in Apeldoorn. Inmiddels leiden ze de twee vestigingen met veel succes. 2018 ziet er voor deze Sandwich-ondernemers prima uit!

×