Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

BrewDog komt naar Nederland

BrewDog, een Schotse brouwer en tevens franchiseformule, heeft haar eerste vestiging in Nederland geopend. De primeur komt in Rotterdam. BrewDog brengt naast haar craft beer ook een naar eigen zeggen volledige bierervaring inclusief zelftap tafels.

BrewDog Outpost Rotterdam is een ‘’brewpub’’ van 500 m² met een 5HL brouwerij, 10 fermenteer tanks en 10 tap tanks. Het pand is gevestigd in een glazen hoekpand op het Raamplein in Het Timmerhuis achter het Rotterdamse Stadhuis. Deze BrewDog vestiging is de eerste waar gasten ook zelf hun bier kunnen tappen via de zelftap tafels. Wereldwijd is dit BrewDog’s vijfde bar met eigen brouwerij, de andere vestigingen met een eigen brouwerij van de franchiseformule liggen in Londen, Seoul, Manchester en Dublin. Bij BrewDog Rotterdam kan men kiezen uit 18 bieren van de tap, ook is er een ruim assortiment van lokale en wereldwijde brouwerijen. Naast alle biersoorten die verkrijgbaar zijn kun je bij BrewDog Rotterdam ook eten. Ze hebben een uitgebreide menukaart met onder andere burgers, salades en Buffalo Wings.

Reactie BrewDog

“Tijdens deze enorm uitdagende tijd voor de horeca wereldwijd voelt het raar om een nieuwe BrewDog bar te openen. Maar we zijn optimistisch over de toekomst en super enthousiast om nu eindelijk onze nieuwe brewpub in Rotterdam te openen. We zien ernaar uit om de lokale community te verwelkomen om met ons een glas bier te drinken.’’ Aldus David McDowall, COO BrewDog Group.

Over Brewdog

Sinds 2007 is BrewDog op een missie om andere mensen net zo gepassioneerd te maken over ambachtelijk bier als zij. Van de Headliner-serie tot het Amplified-assortiment. Medeoprichters James Watt en Martin Dickie hebben in 2010 het crowdfunding-initiatief Equity for Punks gelanceerd, een initiatief waarbij het bedrijf £ 74 miljoen heeft opgehaald in zes rondes. Dankzij de fondsen en de punkaandeelhouders (135.000) kon de Schotse brouwerij opschalen. Met meer dan 101 bars over de hele wereld, export naar 65 landen en brouwerijen in Columbus Ohio, Berlijn, Duitsland en Brisbane Australië, blijft BrewDog de ambachtelijke bierrevolutie stratosferisch nemen, terwijl het de grenzen blijft verleggen, in mensen investeert en het bier voorop stelt.

×