Brezan neemt grootste franchisenemer over

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

brezan-franchise
Brezan Automaterialen neemt zijn grootste franchisenemer Bergam over. Het bedrijf telt 11 vestigingen in Noord en Zuid Holland. Berry Jansen, directeur van Bergam, blijft tot september betrokken en neemt daarna afscheid van de franchiseformule. Het zelfstandige grossiersbedrijf van Jansen, Autotechnica, valt buiten de overname.

Bergam draaide vorig jaar een omzet van 12 miljoen euro. Bij het bedrijf zijn 70 mensen werkzaam. CEO van Brezan, Cor Baltus, zegt dat 95% mee gaat. “Ik verwacht dat we van 3,5 fte afscheid gaan nemen in de backoffice. Veel van deze werkzaamheden worden overgenomen door het hoofdkantoor in Ede.”

De CEO stelt dat het overnemen van alle Nederlandse filialen heen doel op zich is, maar zou op termijn wel een gevolg kunnen zijn van de markt die constant verandert en de manier waarop franchisenemers daarop willen inspelen. Nu telt Brezan 125 verkooppunten in Nederland, waarvan na deze overname nog 42 in eigendom zijn van franchisenemers. In België telt de formule 14 vestigingen, maar die zijn allen in eigen beheer.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise