Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Opticienformules betalen geen huur meer

Eerder deze week werd er al bekend gemaakt dat A.S. Watson tijdelijk geen huur gaat betalen en dat Action haar betalingstermijn voor leveranciers van 60 naar 90 dagen verhoogd heeft. Dinsdag kwam brillengigant GrandVision en opticienformule Specsavers met maatregelen. Moederorganisatie GrandVision kiest ervoor om tijdelijk geen huur te betalen in haar 600 vestigingen in Nederland. Ook heeft Specsavers in ieder geval voor de maand april aangegeven niet aan de huursom te voldoen.
GrandVision

De woordvoeder van GrandVision licht toe: ‘’Het spreekt voor zich dat deze buitengewone situatie zich kwalificeert als onvoorziene omstandigheid en een vorm van overmacht, de ontoerekenbare onmogelijkheid van nakoming van een huurovereenkomst. Vanwege onze uitgebreide portefeuille in Nederland, zo’n 600 winkels in totaal, kunnen wij helaas nu in deze hectische tijd niet onmiddellijk met iedere verhuurder persoonlijk overleg voeren.’’

Een Nederlandse franchisenemer van meerdere Pearle-filialen heeft dit bericht bevestigd. Hij geeft aan dat hij het lullig vind voor vastgoedeigenaren maar heel blij is dat GrandVision voor haar franchisenemers haar handen in het vuur steekt. Ondernemers van Pearle en Eye Wish in Nederland hoeven als onderhuurder geen huur meer te betalen aan hoofdhuurder GrandVision.

Specsavers

Specsavers probeert haar 140 vestigingen zoveel mogelijk open te houden. “Helaas kunnen aanvullende maatregelen niet uitblijven’, schrijft Specsavers. ‘Wij zullen de huurbetalingen en de eventuele service- en promotiekosten voor in ieder geval de maand april opschorten”.

×