Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Brocacef neemt Mediq-apotheken over

mediq apotheek franchise

Brocacef, distributeur en voorraadbeheer van medicijnen, neemt de apotheekformule Mediq over. Door de overname groeit het bedrijf uit tot de grootste speler in Nederland en verdubbelt de omzet naar €2,1 miljard. De komende twee jaar zullen de overgenomen Mediq apotheken worden omgebouwd naar de Benu-formule. De overgenomen diensten van de zakelijke klanten zullen onder de naam Brocacef verder gaan.

Brocacef-directeur Peter de Jong, laat tegenover FD.nl weten blij te zijn met de overname. “Door de overname kan de zorg dicht bij de consument blijven.” Volgens de directeur zijn bezuinigingen bij apotheekketens de afgelopen jaren gepaard gegaan met personeelsreducties, waardoor wachttijden bij apotheken oplopen. “Door de overname krijgen we andere mogelijkheden om te bezuinigen.”

Brocacef neemt met Mediq Apotheken Nederland verschillende bedrijven over, waar in totaal 3.100 mensen werken. Het gaat om de apotheken, de groothandel in Oss, de medicijnenverpakker Systemfarma in Sliedrecht, Central Filling in Almere en Polyfarma uit Groningen. Het is niet bekend wat de twee aandeelhouders van Brocacef, de Duitse bedrijven Phoenix en Celesio, voor de overname betalen.

Lees hier het hele artikel of het interview met Peter de Jong.