Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Broertjes Caspar en Vincent Zoetmulder over hun ondernemersdroom bij New York Pizza

Na een lang verleden bij Domino’s Pizza waar hij begon als bezorger en zich langzaam omhoog wist te werken heeft Caspar Zoetmulder besloten om samen met zijn broertje te gaan franchisen. Hiervoor maakte hij de overstap naar concurrent New York Pizza.

Caspar, een Brabantse jonge ondernemer van 28 jaar, heeft na negen jaar lang in zeven verschillende filialen bij Domino’s Pizza gewerkt te hebben besloten over te stappen naar concurrent New York Pizza om daar zijn eigen franchisevestiging te starten.

‘’Ik wilde graag voor mezelf beginnen, hiervoor ben ik in gesprek geweest met zowel Domino’s Pizza als met New York Pizza. Ondanks mijn goede ervaringen bij Domino’s Pizza heb ik besloten om bij New York Pizza te gaan franchisen. De reden hiervoor? Bij New York Pizza verliep de communicatie veel prettiger, waardoor het gevoel hier veel beter bij was. De lijntjes met het managementteam zijn veel korter, waardoor het makkelijker communiceren  is.’’ Aldus Caspar in een interview met De Nationale Franchise Gids.

Franchisen bij New York Pizza

Het leukst aan ondernemen bij New York Pizza is volgens Caspar de vrijheid die je krijgt, daarnaast werk je ergens naar toe, je bouwt een leuk team op en uiteindelijk zijn de resultaten die je boekt belangrijk. ‘’Het voortraject verliep uitstekend, omdat ik al zoveel wist van pizza’s door mijn ervaring in de pizzabranche kon ik het voortraject in drie weken doorlopen in plaats van de standaard twaalf weken. Door de ervaring die wij door de jaren hebben opgebouwd en de geweldige ondersteuning vanuit het hoofdkantoor is de opening vrijwel vlekkeloos verlopen, zo werd er bijvoorbeeld geholpen bij de marketing en de training van het personeel. Alles verliep vlekkeloos, ik heb niks aan te merken op hoe New York Pizza dit voor ons geregeld heeft.’’

Corona

Uiteraard werd aan Caspar ook gevraagd wat hij binnen zijn vestiging merkt van de coronacrisis. ‘’Ja we merken wel gevolgen, maar die zijn eigenlijk alleen positief. We krijgen veel sollicitaties binnen en de omzet is goed, ik denk dat we op een goed moment zijn opengegaan’’, aldus Caspar. ‘’We houden ons aan alle maatregelen die de overheid heeft voorgeschreven, zoals de 1,5e meter afstand, het ontsmetten en schoonmaken van de werkplek en we zijn volledig overgegaan op contactloos betalen. Het personeel heeft hier een speciale training voor gehad.’’

Ambities

Het leukste aan ondernemen is volgens Caspar een leuk team om je heen hebben, zelf je tijd in kunnen delen en er vervolgens lekker van kunnen leven.

‘’samen met mijn broertje Vincent hopen wij een mooi bedrijf op te bouwen met verschillende vestigingen. Het doel is om binnen een jaar de 2de winkel te openen. Daarnaast hebben wij ambities om op de lange termijn het aantal vestigingen nog verder uit te breiden’’, aldus Caspar.

[box]Wil je meer weten over New York Pizza? Klik dan hier voor meer informatie![/box]

×