Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

backWERK doet grote overname

HMSHost International is een samenwerking aangegaan met franchiseformule backWERK. De franchiseformule trekt in de vestigingen waar momenteel nog vestigingen zitten van Broodzaak. In juli opent HMSHost de eerste vestiging op Utrecht Centraal Station. Ook de stations van Rotterdam en Bijlmer ArenA volgen.

Voor de coronacrisis had HMSHost het plan om de Broodzaak-formule om te zetten in de TRECK-formule. Dit plan is niet doorgegaan en in plaats daar van is er gekozen voor een samenwerking met backWERK.

Van Broodzaak naar backWERK

Broodzaak was eerst van NS-stations. In 2018 heeft HMSHost de exploitatie van de formule overgenomen. Op dit moment heeft Broodzaak 22 vestigingen en realiseerde het een omzet van 30 miljoen euro per jaar. backWERK gaat met de nieuwe vestigingen inzetten op verse, ambachtelijke producten en zelfbediening. Klanten kunnen hun bestelling ’to-go’ meenemen. Het is onbekend of de nieuwe vestigingen zullen worden overgenomen door franchisenemers.

backWERK is in het bezit van het Zwitserse moederbedrijf Valora. De franchiseformule komt oorspronkelijk uit Duitsland waarna het ook succes heeft gevonden in Nederland. Momenteel zijn er ongeveer 350 vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland.

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over backWERK![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×