Brownies & downieS opent eerste franchiserestaurant in België

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Thijs Swinkels, oprichter van lunchketen en franchiseformule Brownies & DownieS, maakt bekend dat ze gaan uitbreiden naar België. De keten opende vijf jaar geleden haar eerste vestiging in Veghel. Nu er al zo’n 24 vestigingen in Nederland zijn, is er besloten over de grens te gaan.

In deze koffie- en lunchbar werken mensen met het syndroom van Down of autisme. Ze doen alle gewone taken die de rest van de werknemers ook doen: afwassen, bedienen of afrekenen aan de kassa. In elke vestiging werken 15 à 20 mensen met een beperking. Het overige personeel begeleidt de werknemers met het syndroom van Down en heeft ofwel ervaring in de horeca- of in de zorgsector.

Het eerste Belgische Brownies & DownieS franchise restaurant zal in november openen in Turnhout, onder leiding van franchisenemer Olinte Ligtvoet. De ondernemer heeft al enkele jaren samengewerkt met personeel die het syndroom van Down hebben. ‘Maar ik wilde graag iets voor mezelf beginnen. Het concept van Brownies & DownieS spreekt mij enorm aan’, aldus Olinte. Luc van den Heuvel, franchisenemer van de Veghelse vestiging vult aan: “Turnhout is de eerste vestiging in België, maar we zijn hard bezig om er daar meer te openen. Voor Brussel en Antwerpen zijn al concrete plannen. Het is wel een uitdaging want je merkt dat mensen in België toch anders tegenover de doelgroep staan. Ze zijn wat terughoudender. Iets zoals Brownies & DownieS bestaat in België nog helemaal niet.”

Eind dit jaar moet de teller van het aantal vestigingen in Nederland en België op dertig staan. Over vijf jaar hoopt ondernemer Thijs Swinkels op zeventig vestigingen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.