Bruna verkort levertijden bij bestelling boeken

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Voortaan mogen klanten die in een Bruna winkel een boek bestellen, rekenen op 24 uurs-levering. Zij kunnen hun aankoop de volgende dag gratis in de winkel ophalen of thuisgebracht krijgen. Deze uitbreiding van de dienstverlening is mogelijk door de nauwe samenwerking tussen Bruna en CB.

Voor 23.00 uur een boek bestellen via bruna.nl betekend de volgende dag in huis. Vanwege de vaste leverdagen aan de Bruna’s in het land was dat bij een bestelling in de winkel niet zo, dat wordt nu anders. Logistiek bedrijf CB voert de toevoer richting de winkels op en komt doordeweeks bijna dagelijks langs. Klantbestellingen zijn daardoor sneller in huis, net uitgekomen boeken liggen eerder in de winkels en is de voorraad sneller aangevuld.

Algemeen Directeur George Steur van Bruna ziet alleen maar voordelen: “Welk boek een klant ook bestelt, net uitgekomen of al wat ouder, een uitgebreide proef heeft al uitgewezen dat het systeem werkt. We hebben een nog actueler aanbod, klanten reageren zeer positief en ze bestellen meer. We verbeteren dus de serviceverlening en bieden tegelijk de concurrentie het hoofd, beide een erekwestie voor Bruna en haar ondernemers. Gelukkig vinden we in CB een actieve partner, die bereid is tot meedenken en innovatie.”

Voor het nieuwe systeem hebben Bruna en CB eerst samen de totale logistieke kosten inzichtelijk gemaakt. Hieruit is gebleken dat het aangepaste leverritme geen extra uitgaven met zich meebrengt. De reden hiervoor is dat de duurdere tussentijdse bestellingen door ondernemers nu verleden tijd zijn.

“Dat wij deze nieuwe manier van leveren samen met Bruna kunnen inrichten is niet alleen een logistieke stap vooruit, maar kenmerkt ook de goede, constructieve relatie die wij met elkaar hebben. Een zeer prettige samenwerking die goed is voor de retailer en de consument.” aldus Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur CB.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website