Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bufkes: Bourgondische kwaliteit in franchise

Bufkes, een franchiseformule die bekendstaat om zijn rijk belegde broodjes en Bourgondische levensstijl, heeft zijn succes te danken aan zijn toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid. “In al de jaren dat Bufkes bestaat, zijn wij altijd trouw gebleven aan onze principes,” zegt mede-eigenaar en directeur Charles Sampers. Deze toewijding heeft geleid tot een bloeiend netwerk van meer dan 40 vestigingen door heel Nederland, die dagelijks een breed scala aan broodjes, salades, soepen en andere lekkernijen aanbieden.

Het concept van Bufkes is geïnspireerd op het Duitse Imbiss-model, waar klanten een snelle hap kunnen krijgen bij bakkers en slagers. Dit innovatieve idee werd door slagerij Van Melik omgezet in een succesvol ‘on-the-go’ broodjesconcept. Sampers vertelt: “Feitelijk heeft Van Melik Food Groep het bekende Duitse Imbiss-concept een andere jas gegeven.” Door vast te houden aan de principes van hoge kwaliteit en klanttevredenheid, heeft Bufkes een sterke reputatie opgebouwd en blijft het groeien.

Shop-in-Shop en Zelfstandige Vestigingen

De eerste Bufkes vestigingen begonnen als shop-in-shop concepten binnen de slagerijen van Van Melik. Deze formule bleek zo succesvol dat het al snel werd uitgebreid naar zelfstandige lunchrestaurants. “De producten liepen zo goed dat wij duidelijk konden maken wat een Bufkes-counter toevoegde aan een slagerijlocatie,” aldus Sampers. Dit zorgde niet alleen voor meer omzet voor de slagerijen, maar ook voor een groeiende interesse van ondernemers die een Bufkes vestiging wilden openen.

De Bufkes vestigingen staan bekend om hun gezellige sfeer en royale broodjes, ook wel ‘verwenbroodjes’ genoemd. “De broodjes zijn gemaakt van de beste ‘petit pain’ en belegd met ambachtelijke vleeswaren en salades uit eigen keuken,” vertelt Sampers. Dit hoge kwaliteitsniveau heeft ervoor gezorgd dat de Bufkes klassiekers, zoals de warme beenham en het broodje Limburg, een vaste plek hebben veroverd in het assortiment en populair zijn bij klanten door het hele land.

Innovatie en Samenwerking

Ondanks het succes blijft Bufkes innoveren en samenwerken met andere partijen om verder te groeien. Samenwerkingen met supermarkten en tankstations, zoals Plus en AVIA Vollenhoven, hebben geleid tot de opening van nieuwe locaties en uitbreiding van het bereik van Bufkes. “We werken samen met Plus en hebben daar al twee pilotlocaties geopend. Die samenwerking gaan we nu uitbreiden,” aldus Sampers.

Naast groei in aantal vestigingen, richt Bufkes zich ook op productinnovatie. Nieuwe producten zoals Brabantse worstenbroodjes, loaded fries en seizoensspecials worden continu geïntroduceerd om aan de veranderende smaakvoorkeuren van klanten te voldoen. Sampers benadrukt het belang van deze innovaties: “Met de juiste franchisenemers en een goed onderhouden formule is succes haast gegarandeerd.”

Bufkes blijft een aantrekkelijke franchiseformule voor ambitieuze ondernemers die op zoek zijn naar een bewezen concept met een sterke merkidentiteit en een passie voor kwaliteit. Met uitgebreide ondersteuning en een focus op innovatie en klanttevredenheid, biedt Bufkes een solide basis voor succes in de competitieve wereld van horeca en fastfood.

Ontvang gratis meer informatie over Bufkes

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Bufkes

×