Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Burger King gaat nieuwe concepten onderzoeken

Burger King overweegt nieuwe concepten te gaan testen. Daarbij wordt gedacht aan een vergelijkbaar concept als de McCafé-formule van concurrent McDonald’s. Managing director Hans Miete geeft aan dat de fastfoodketen ‘zeker zal gaan testen en bij succes doorgaan’ met een concept in die richting.

Uitbreiding Burger King Nederland

Momenteel heeft het uitbreiden van het aantal vestigingen in Nederland echter meer prioriteit voor Burger King, aldus Miete. Op dit moment telt de keten zestig vestigingen, wat slechts een kwart is van McDonald’s. Burger King is voornemens om tientallen restaurants extra te openen in Nederland. McDonald’s inhalen is echter geen doel op zich. “Het is mooi als ambitie, maar voorlopig hebben we genoeg werk te doen om halverwege te komen.”

Nederland is volgens Miete nog een vrij ontgonnen gebied. Ook wijst hij erop dat het voor de fastfoodformule lastig is goede locaties te vinden met een juist bestemmingsplan. “Dus als wij zo’n locatie vinden, zullen we actie ondernemen.” Burger King zal eind dit jaar een vestiging openen in het centrum van Tilburg en volgend jaar in Goes, de eerste Zeeuwse vestiging.

Franchise

Sinds begin dit jaar wordt Burger King in Nederland aangestuurd door masterfranchiser BKNL, het bedrijf dat in handen is van horecamagnaat Laurens Meyer. Met deze stap wilde de internationale tak zorgen voor een frisse wind in de activiteiten in Nederland, aldus Miete. “Burger King is in het verleden ondergebracht bij masterfranchisepartijen die er niet in slaagden significante groei te realiseren.”

×