Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Burgers vragen massaal lichtpunten aan bij Domino’s

Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep van Domino’s om een lichtpunt aan te vragen. Precies één maand geleden startte de pizzaketen een campagne voor meer licht in de duisternis. Domino’s wil zo aandacht vragen voor veiligheid tijdens de donkere wintermaanden.

Licht in duisternis

De pizzaketen ontving meer dan 150 aanvragen uit heel het land. Op haar beurt stuurde Domino’s afgelopen week brieven naar 100 gemeenten met de oproep om gezamenlijk donkere en onveilige plekken voor inwoners en bezorgers te verlichten. Inmiddels is de keten in gesprek met diverse gemeenten.

Vergroten van de veiligheid

De campagne ‘licht in duisternis’ riep heel wat vragen op bij gemeenten. Marianne Kemps, PR manager vertelt: “We ontvingen ontzettend veel reacties en telefoontjes van gemeenten: ‘Gaan jullie zelf lichtpunten plaatsen? Mag dat zomaar?’ Natuurlijk beseffen we dat het plaatsen van verlichting de taak is van de gemeente zelf. Wel dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor veiligheid van onze pizzabezorgers en andere weggebruikers. Die veiligheid kunnen we alleen vergroten door met elkaar samen te werken. Dat gebeurt in onze ogen nog veel te weinig.”

Eerste lichtpunten

De pizzaketen wil samenwerken met zoveel mogelijk gemeenten om de veiligheid tijdens de donkere maanden te vergroten. Kemps: “Momenteel zijn we met twintig gemeenten in gesprek. Sommige gemeenten pakken zelf de verlichting aan, aan de hand van de aanvragen die wij binnen hebben gekregen. Andere plaatsen vragen ons tijdelijk te ondersteunen met mobiele lichtpunten. De verplaatsbare lantaarnpalen werken op zon-energie en gaan automatisch aan wanneer het begint te schemeren. Ze geven een prettig, helder licht.” Domino’s verwacht in december de eerste lichtpunten te kunnen bezorgen.

De campagne startte op 27 oktober, de dag waarop de wintertijd inging en loopt tot en met 29 maart 2020, de dag waarop de nachten weer korter worden.

×