Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

C1000 ondernemer start discountformule Gekke Gerrit

Ondernemer van franchiseformule C1000 Wolters Vaartjes opent in september een pilotstore van de nieuwe discountformule Gekke Gerrit. “Ik denk dat wij het beter en mooier kunnen dan anderen,” aldus bedrijfsleider van het filiaal in Wageningen Gerrit Hoksberg tegenover Distrifood. De eerste vestiging opent in september in Amsterdam aan de Spaarndammerstraat.

“We hebben opties op 8 tot 10 panden in Amsterdam. Voor het einde van het jaar moeten er nog een aantal operationeel zijn,” ontvouwd Hoksberg de ambitieuze plannen van de discountformule. “Op termijn willen we uitgroeien naar minimaal 30 vestigingen.”

De nieuwe formule positioneert zich qua prijs aan de andere kant van de markt. Het assortiment bestaat vooral uit partijhandel en de focus komt te liggen op A-merken. Het assortiment bestaat uit diepvries, kruidenierswaren, zuivel en frisdranken. In tegenstelling tot andere discountformules komen de vestigingen van Gekke Gerrit op A-locaties. Hoksberg stelt dat je een locatie moet hebben met veel traffic om aan een goede omzet te komen en moet het hebben van de omloopsnelheid.

Wat meteen opvalt, is de naam van de formule en lokte al veel reacties uit. “Het valt op en dat is ook de bedoeling. Bovendien past het uitstekend bij de ‘gekke dingen’ die we gaan doen. Dingen die we binnen een formule als C1000 niet kunnen.” De rode ruit in het logo van de actieformule is een duidelijke knipoog naar dat van C1000, waar Vaartjes een sterke band mee koestert.