C1000 verliest franchisenemer

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

intern-wnkel

Jan van Garderen, de eigenaar van een van de franchise ondernemingen van C1000 moet zijn supermarkt in Almere Buiten verkopen. Distrifood meldt dit. Het is een besluit van de rechter. Er wordt een specialist bijgehaald om te bepalen voor hoeveel euro Van Garderen zijn winkel terug moet verkopen aan C1000.

De rechter is erbij gehaald omdat een conflict tussen C1000 en de franchisenemer zo hoog op is gelopen dat ze er op de gewone manier niet uitkwamen.

Het conflict begon enkele jaren terug toen Van Garderen moest verhuizen met zijn goedlopende supermarkt. De projectontwikkelaar van de gemeente Almere Buiten wilde het winkelcentrum vernieuwen. Hij kreeg een pand van 4000 m2 aan de overkant van het winkelcentrum, alleen had Van Garderen nooit het assortiment voor. Zijn assortiment in de winkel was te klein voor. Daardoor zou de zaak niet goed gedraaid hebben en draaide hij verlies.

Van Garderen vond dat C1000 en zijn winkel niet ingericht waren op zulke grote oppervlakken en daarom wilde Van Garderen overstappen naar Jumbo. Hier wilde C1000 niet aan mee werken, de zaak was verliesgevend en de organisatie had geen vertrouwen meer in Van Gelderen. De franchisenemer moet naast het afnemende vertrouwen ook nog zijn franchisefee en opgelopen schuld betalen en mocht daarom niet in zee met Jumbo. Dit weigerde Van Garderen en is het conflict uit de hand gelopen. Het conflict is nu beëindigd door de rechter, die in eerste instantie C1000 in het gelijk heeft gesteld.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise