Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Cafecito: Passie en perfectie in franchise

Cafecito staat bekend om zijn toewijding aan hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap. Deze toewijding strekt zich ook uit naar hun franchisenemers, die een uitgebreide begeleiding krijgen om ervoor te zorgen dat elke vestiging dezelfde standaard van perfectie behoudt. “Een maand voordat de vestiging open gaat, loopt de franchisenemer stage in een van onze zaken,” vertelt een woordvoerder van Cafecito. “Je loopt mee met de hoofdbarista, die alles uitlegt. Franchisenemers krijgen een baristacursus, zodat zij ons menu exact kunnen maken zoals wij het willen. Als je het zelf niet perfect kan, kan je het een ander ook niet uitleggen of controleren of alles gaat zoals het hoort.”

Deze hands-on benadering wordt verder ondersteund door een uitgebreide training waarin praktische bedrijfsvoering centraal staat. Franchisenemers leren alles over het optimaliseren van bestellingen, het maken van roosters en het juiste aantal personeelsleden om over- of onderbezetting te voorkomen. “Je krijgt een presentatie, zodat je de theorie, visie en de filosofie van Cafecito kent. Die krijg je mee als naslagwerk. We nemen je mee in de wereld van Cafecito, we lunchen met elkaar en we maken er een mooie dag van.”

Samenwerking en kwaliteit

Bij de start van een nieuwe vestiging helpt Cafecito niet alleen met het werven van personeel, maar zorgt er ook voor dat deze medewerkers grondig getraind worden. “Wij willen perfecte barista’s, geen koffiemakers die weleens in een horecazaak hebben gewerkt,” zegt de woordvoerder. “Door mensen zelf te werven en te trainen, weten we zeker dat zij de koffie maken en presenteren zoals wij dat wensen.” Tijdens de eerste week van opening is er bovendien altijd iemand van het hoofdkantoor aanwezig om eventuele kinderziektes op te lossen zonder dat de klant er iets van merkt.

De betrokkenheid van het hoofdkantoor houdt hier niet op. Cafecito voert elke drie maanden evaluatiegesprekken met franchisenemers om te bespreken hoe het gaat met personeel, groei, cijfers en bestellingen. Ook organiseert Cafecito kwartaalbijeenkomsten met alle franchisenemers om terug te blikken op campagnes en vooruit te kijken naar komende evenementen en acties. “Wij sturen iedere week een mail met alle informatie, updates, toekomstplannen, gaan we iets leuks doen zoals een BBQ, noem maar op. Zo blijft iedereen op de hoogte en betrokken.”

Een toekomst vol koffie en passie

Cafecito gelooft sterk in vakmanschap en de kunst van het koffiezetten. Met een groeiend aantal vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, streeft Cafecito ernaar om bewuste levensgenieters te voorzien van de perfecte koffie-ervaring. “Wij zijn klaar voor een mooie toekomst met nieuwe franchisenemers, die onze liefde en passie voor koffie van topkwaliteit verder uitdragen,” aldus de woordvoerder.

De kern van de Cafecito-formule draait om kwaliteit en consistentie. Door terug te gaan naar de basis en te focussen op één product, kan Cafecito koffie serveren zoals zij vinden dat het hoort. Dit minimalistische en toch verfijnde concept maakt Cafecito een aantrekkelijke optie voor ambitieuze ondernemers die willen investeren in een franchiseformule met een sterke merkidentiteit en een passie voor perfectie.

Bent u geïnteresseerd in het worden van een franchisenemer bij Cafecito? Vraag dan vrijblijvend informatie aan en ontdek de mogelijkheden in uw regio. Samen kunnen we uw droom om een hoogwaardige koffiebar te runnen werkelijkheid maken.

Ontvang gratis meer informatie over Cafecito

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Cafecito

×