Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Cafecito: Strak in de steigers en klaar voor meer

05 september 2023

De hele organisatie van Cafecito is strak ingericht. Ons hoofdkantoor en ons trainingscentrum zitten in Lijnden en onze branderij zit in Diemen. Ons distributiecentrum en het hele distributieproces zijn zo neergezet en geoptimaliseerd, dat we kunnen doorgroeien naar twintig vestigingen zonder hierin wijzigingen te hoeven aanbrengen. Doordat wij onze eigen branderij zijn, kunnen we koffie op bestelling voor onze vestigingen branden. Dat is efficiënt, zowel qua kosten als qua verspilling. Wij zijn in feite onze eigen groothandel.

We hebben op de achtergrond alles klaar staan om binnen vijf jaar naar twintig filialen te groeien. Wij hebben nu een vestiging in Rotterdam en drie in Amsterdam. Wij hebben de merkregistratie in heel Benelux vastgelegd, dus we kunnen door! Vanuit logistiek oogpunt is het efficiënt om nu vanuit de regio te starten waar we al zitten en dan langzaam als een olievlek gaan uitbreiden. Dus bijvoorbeeld van Rotterdam, naar Den Haag, naar Leiden, naar Utrecht, naar Amersfoort en dan verder door het land heen.

Wat zoekt Cafecito in een franchisenemer?

De meest ideale franchisenemer is uiteraard iemand die veel affiniteit met en verstand van koffie heeft. Iemand met passie voor de koffiebranche. Alles is natuurlijk te leren qua kennis van koffie. Maar je moet het wel willen leren en er alles van willen weten. Ons concept is hard franchise, dus je kan zelf niets aanpassen of toevoegen in de zaak of aan het menu. Wij hebben hard nagedacht over het concept zoals het nu is en daar staan we ook voor. Als franchisenemer moet je daar ook achter staan. Nogmaals, het draait bij ons om koffie. Dus wij verkopen geen broodjes, wraps, muffins, smoothiebowls etc. Wij zitten in de specialty koffie niche, wat 1% van de koffiemarkt inhoudt. Daar zijn we trots op en dat willen we puur houden. Het is geen lunchroom, maar een koffiespeciaalzaak. Wellicht kun je bij ons een speciale thee of een heel bijzonder taartje of koekje vinden, maar verder niets.

Ontvang gratis meer informatie over Cafecito

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Cafecito

×