Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Capital Circle start samenwerking met SNS franchise voor crowdfunding

Crowdfunding platform Capital Circle presenteerde 6 juni jl. een unieke financiering in Nederland. SNS-ondernemer Berend Tissen vindt als eerste franchisenemer van SNS de weg naar crowdfunding. De ondernemer exploiteert al meer dan 8 jaar SNS winkels in Bemmel, Groesbeek en Boxmeer.

Onderlinge concurrentie banken

Als franchisegever wil SNS geen financiering verstrekken aan haar franchisenemers en andere banken financieren geen concurrenten. Capital Circle startte daarom een samenwerking met SNS. Tissen wil zodoende de financiering bij elkaar krijgen om zijn compagnon uit te kopen en als werkkapitaal voor een versnelde groei van zijn winkels.

Risicolabel

Elk nieuwe crowdfundingproject wordt voorzien van een risicolabel. Daarvoor werkt Capital Circle samen met het Duitse Creditreform Rating AG. Creditreform is zowel door de ECB (Europese Centrale Bank) als door de Europese toezichthouder ESMA erkend als rating tool provider. Deze erkenningen maken de ratings van Creditreform inzetbaar voor veel doeleinden en geven een hoge mate aan zekerheid over de kwaliteit van de ratings en van de berekende uitvalkans van een onderneming.

Credit assessment Capital Circle

In het Capital Circle credit assessment is SNS Groesbeek, Bemmel en Boxmeer doorgelicht en beoordeeld. Onderdeel hiervan was het analyseren van de winst- en verliesrekening en de balans en is op basis van de investeringsbegroting een trendanalyse voor toekomstige jaren doorgerekend. Ook is er een Creditreform rating toegekend. De Groesbeekse SNS komt hier goed uit met een CR4 over het gerealiseerde boekjaar 2017. Dit correspondeert met een uitvalkans van 0,21%.

De financiering loopt voor 36 maanden tegen een rente van 7%. Capital Circle klasseert dit project met een A, wat inhoudt dat het valt in de laagste risicocategorie. Het project opent vrijdag 8 juni om 14 uur voor investering op het platform van Capital Circle.

×