Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Casper Meijer heeft geen spijt van zijn tijd bij Blokker

Ex-CEO van Blokker, Casper Meijer, zegt geen spijt te hebben van zijn tijd bij Blokker. Tegenwoordig staat Meijer aan het hoofd bij Welkoop. In 2016 trad Meijer aan als CEO bij Blokker, hij stond hiermee direct voor een gigantische klus: aan hem was de taak om een sterke organisatie neer te zetten en de toenemende verliezen te stoppen.

Twee jaar later treed hij alweer af als CEO bij Blokker. De reden hiervoor was dat er uiteenlopende verwachtingen tussen de aandeelhouders, de raad van commissarissen en hemzelf over de snelheid van de veranderingen en de onderliggende financiële resultaten waren.

Terugblik

Nu, nog eens twee jaar later, blikt Meijer terug op zijn tijd bij Blokker. Hij zegt geen spijt te hebben van zijn tijd: ‘’Ik vond Blokker gewoon een mooi bedrijf. Natuurlijk was er achterstallig onderhoud, maar toch: erg mooie consumentenmerken die alleen een nieuwe slag nodig hadden. Ik wou me daar graag tegenaan bemoeien Dit was een grote klus die ik graag met beide handen aanpakte, maar op een gegeven moment kreeg ik het idee dat ik mijn taken niet meer volledig kon uitvoeren. Het enige wat op een gegeven moment frustreert is dat je denkt een bestendige lijn te pakken te hebben, maar vervolgens krijg je niet de kans om die uit te voeren. De tweeënhalf jaar die ik er werkte stond het crisisbestuur onder hoogspanning en dan krijg je ook nog de Blokker familie tegen je, die wilde snellere resultaten.’’

Meijer durft echter niet te zeggen of er voor Blokker op dit moment positionering is om relevant te zijn. ‘’Er is zoveel gebeurd om als winkelketen – met zo veel losse productgroepen – iets bindends te hebben. Er zijn zo veel artikelen die ergens anders ook aangeboden worden. Je hebt geen unieke propositie en dan heb ik het niet eens over online, waar totaal geen geld verdiend wordt.

Bron: Retailtrends.nl

×